icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Una moció d’ERC demanant més inversió al Barri de Montserrat encén el ple municipal

Els republicans van dur al ple d’aquest mes de gener una proposta no resolutiva en la que demanava més inversió municipal al Barri de Montserrat d’Igualada. Aquest text va fer reaccionar al govern municipal qui va retreure a ERC que presenti aquest tipus de mocions en les que sembla que es demani invertir en aquesta zona en detriment d’altres. Els republicans volen deixar clar que “aquesta proposta s’englova en un pla global de tots els 13 barris de la ciutat”. La moció va ser rebutjada.

A més, el tinent d’alcalde Jordi Pont va acusar ERC d’oportunista i de buscar el titular fàcil “el govern rebutja una moció per invertir més recursos al Barri de Montserrat”. Una de les crítiques que es va endur ERC per part de CiU i els Socialistes d’Igualada és que aquesta no és la manera de demanar més inversió en una determinada zona d’Igualada, i els recorden que això es pot fer mitjançant esmenes al pressupost amb partides concretes, i no pas de manera gratuïta com s’ha fet.

Des de Socialistes d’Igualada també van retreure a ERC que no és la manera de demanar més inversió ja que el text és una proposició no resolutiva, és a dir, que no és d’obligat compliment si s’acaba aprovant. Des de la CUP, Albert Mateu, considera que no tenen suficients dades per saber si aquestes inversions s’han de fer en aquest barri o en d’altres llocs. Mateu també reclama saber sobre quines xifres d’inversions s’està parlant.

A més de la tensió entre govern i ERC, el punt també va ser tens després de la intervenció de diferents representants de l’Associació de veïns del barri. En aquest punt d’intervenció del públic, un del representants dels veïns, Joan Gutiérrez, va retreure a la CUP i a Decidim Igualada que encara no hagin visitat el barri. En aquest punt es van produir diferents interrupcions davant de les intervencions del portaveu de la CUP que no podia finalitzar el seu discurs. L’alcaldessa en funcions, Àngels Chacón, va haver de posar ordre a la sala per evitar que fos un galliner. La intervenció contundent per part d’alguns representants del barri de Montserrat també va molestar a d’altres assistents al ple. Com a exemple, el veí del barri del Sant Crist Antoni Veraguas, que va retreure públicament que la situació del seu barri és molt pitjor que el barri de Montserrat.

ESCOLTA INTEVENCIÓ DEL PÚBLIC

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada