icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Una persona ha mort amb COVID-19 aquesta darrera setmana a l’Hospital d’#Igualada i 19 han estat donades d’alta

Des de l’inici del brot de coronavirus han mort a l’Hospital d’Igualada 114 persones amb Covid-19, segons les dades facilitades pel Consorci Sanitari de l’Anoia. Per tant, en la darrera setmana una sola persona ha mort amb coronavirus en aquest centre hospitalari. D’altra banda, fins aquests dimecres, el centre ha comptabilitzat 1.095 casos confirmats de COVID-19, dels quals 42 s’han detectat en la darrera setmana. Cal destacar, com a dada positiva, que 477 persones han rebut l’alta hospitalària des de l’inici de la pandèmia, 19 d’elles en els últims set dies.

Pel que fa la situació de la UCI, aquest dimecres hi havia 6 pacients ingressats amb COVID-19 i 3 llits lliures.  I en el conjunt de l’hospital, hi ha 18 persones ingressades amb coronavirus i 77 llits lliures.

Avança la reactivació d’activitat al Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA)

El Consorci Sanitari de l’Anoia ja va reprenent la seva activitat, sempre amb la voluntat de treballar de forma segura, tant per a ciutadans com per a professionals.  La represa d’activitat s’està realitzant de forma organitzada per fases, i condicionades a la pressió assistencial del centre, associada al Covid-19.

D’una banda, es continua realitzant assistència de forma telemàtica i, des d’aquest dilluns també s’estan realitzant visites a consultes externes de forma presencial, però només les que no són demorables. Actualment s’està treballant amb una ocupació aproximada del 55% de les consultes.  L’objectiu és mantenir un nombre reduït de pacients a les sales d’espera.

De la mateixa manera, s’han iniciat les proves diagnòstiques a Gabinets d’Exploració, també segons prioritat i amb una ocupació inferior a la habitual, aproximadament del 50%. S’estan realitzant ja tot tipus de proves de Diagnòstic per la Imatge, excepte proves de cribratge (mama i còlon) que començaran en una fase posterior. D’altra banda, ja hi ha en funcionament 4 quiròfans (1 per a intervencions urgents i 3 per a programats). Pel que fa el CAP Igualada Nord ja va reiniciar, aquest dilluns, part de l’activitat. El Centre de Salut Mental també queda obert amb una distribució d’agendes propera al 50% de l’habitual i un mixt de vistes presencials i telemàtiques.

De moment  no s’autoritzen les visites al centre i es recomana que no hi hagi acompanyants, tret de casos excepcionals autoritzats pels professionals.

Per últim, cal recordar a la població que, a més dels telèfons habituals dels nostres centres, disposen de la web per posar-se en contacte amb els professionals per resoldre qualsevol dubte. Aquests són:

Consorci Sanitari de l’Anoia: bit.ly/contactaCSA

Hospital d’Igualada: bit.ly/hospitaligualada

CAP Igualada Nord: bit.ly/capigualadanord

Centre de Salut Mental: bit.ly/salutmentalcsa

Atenció Sociosanitària: bit.ly/sociosanitaricsa

tornar_radioIgualada