icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Una quarantena de Punts Lila van atendre fins a 3.600 persones a la Conca d’Òdena durant l’any passat

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha presentat el balanç dels 38 dispositius de Punt Lila instal·lats durant l’any 2023 als set municipis de la Conca per prevenir les violències masclistes al voltant de les zones d’oci nocturn. L’informe revela que els Punts Lila van respondre més de 3.500 demandes d’informació, 600 més que l’any anterior. Pel que fa als usuaris dels punts, la majoria van ser dones tot i que també s’hi van apropar més de 1.400 homes i 24 persones del col·lectiu LGTBI.

Pel que fa a les intervencions in situ, l’informe de balanç revela que les professionals dels Punts Lila van fer 22 acompanyaments i assessorament per diverses agressions com ara acorralaments, assetjament verbals, insinuacions sexuals, invasió de l’espai i agressions LGTBIfòbiques i, en els casos que ho requereixen, es van activar els protocols corresponents.

La Mancomunitat fa una valoració molt positiva del funcionament dels Punts Lila, que són molt ben rebuts pel jovent, especialment les noies i el col·lectiu LGTBI, i pel públic familiar, ja que les professionals de l’àmbit educatiu i de la psicologia que han desplegat el servei han percebut forces infants i joves que s’apropaven acompanyats de les seves mares o referents adultes.

tornar_radioIgualada