icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Una trentena d’entitats culturals d’#Igualada fan públic un manifest on demanen a l’Ajuntament un auditori, més pressupost i que creï un Consell de la Cultura 

Sota el lema “Tots som cultura?”, 33 entitats culturals de la ciutat han fet públic, aquest dimecres al vespre, un manifest on reclamen al consistori igualadí diferents millores. Segons les entitats signants, la Capitalitat de la Cultura Catalana ha servit per a encetar un debat compartit i seriós sobre el futur de la cultura a Igualada.

En aquest sentit, reclamen a l’Ajuntament d’Igualada que doni a la cultura el valor que es mereix i que tiri endavant tot un seguit de propostes per a millorar la seva situació. Una d’aquestes seria la creació d’un consell de la culturaamb representació d’entitats de tots els àmbits culturals, i amb l’objectiu de treballar conjuntament per a ser el punt de trobada de les entitats que fan cultura a Igualada. D’altra banda, la trentena d’entitats culturals que signen aquest comunicat demanen també a l’Ajuntament que faci un auditori i una millor gestió dels espais municipals. Un altre de les peticions d’aquestes entitats passaria per la modificació dels horaris d’atenció a les entitats, ja que, coincideixen amb els horaris laborals dels seus integrants; així com la creació d’una figura de suport a aquestes per facilitar la resolució de temes burocràtics.

Al comunicat les 33 entitats fan una valoració de com han viscut la Capitalitat de la Cultura Catalana 2022, felicitant la proposta als organitzadors i a totes les entitats que han omplert la ciutat d’actes. Alhora, però, també han estat crítics amb diferents aspectes com la poca transparència econòmica que ha tingut la capitalitat. El comunicat es pot trobar al web: entitatsculturalsigd.wordpress.com.

tornar_radioIgualada