icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Unes llambordes, a la plaça de l’Ajuntament, serviran per recordar els igualadins morts als camps nazis

Des d’aquest dijous es poden veure a la plaça de l’Ajuntament deu llambordes que recordaran per sempre els noms dels deu ciutadans d’Igualada que van morir als camps de concentració nazis. D’aquesta manera, la capital de l’Anoia se suma a la iniciativa Stolpersteine, una proposta de l’artista alemany Günter Demnig, que té per objectiu recordar les víctimes del nazisme.

A l’acte d’homenatge que s’ha fet aquest dijous, a la mateixa plaça de l’Ajuntament, hi han assistit alguns familiars d’aquests deu igualadins, que han destacat que ara, per fi, tindran un lloc on recordar-los. El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Plàcid Garcia-Planas, s’ha expressat en un sentit similar i ha destacat que cal fer justícia i posar noms aquestes víctimes. Per la seva part, el creador de la iniciativa Stolpersteine o “pedres al camí”, Günter Demnig, ha remarcat també la necessitat de recordar. Per últim, l’impulsor de la iniciativa a nivell local, Antoni Dalmau, ha explicat que de moment s’han trobat 10 igualadins morts als camps de concentració, però no descarten que siguin més.

Les deu Stolpersteine que ja es poden veure a la plaça de l’Ajuntament recorden Jesús Cano Cano, Josep Fàbregas i Pons, Joaquim Gil i Abella, Agustí Gomis i Valls, Ginés González Ginés, Celestino Moreno Zamora, Ginés Moreno Zamora, Emili Ribera i Casellas, Miquel Tirado Franco i, finalment, Salvador Vidal i Claramunt.

tornar_radioIgualada