icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ÀUDIO – Unió de Pagesos recorda a la Generalitat que el municipi d’Òdena va votar en contra del polígon de Can Morera

El sindicat assegura que, tot i que el president Quim Torra ha anunciat la industrialització de 300 hectàrees de sòl agrari per construir-hi un polígon industrial a la Conca d’Òdena, des del govern català no es té en compte que en les darreres eleccions municipals, a Òdena, van guanyar les formacions partidàries d’aturar el projecte i no urbanitzar Can Morera. Segons Unió de Pagesos, aquest projecte, que va quedar aturat al 2008, es vol reactivar en un moment en el qual no hi ha demanda d’aquests espais. Per al sindicat, el que cal és donar suport al foment de petites i mitjanes empreses que mantinguin i donin ocupació a la comarca i recorden que a la Conca d’Òdena hi ha un 40 % de les hectàrees de sòl planificat per realitzar polígons industrials sense ocupar ni urbanitzar.

A més des d’Unió de Pagesos denuncien també que la Mancomunitat de la Conca d’Òdena impulsa un debat sobre el sòl agrari del territori sense comptar amb la pagesia. Segons el sindicat, en aquest debat, que és previst iniciar el proper mes de juliol, la Mancomunitat convoca un procés participatiu per a la modificació del Pla Director Urbanístic (PDU), sense comptar amb la participació d’Unió de Pagesos al programa de debats.

El sindicat considera que abans de dur a terme el Pla d’activitats econòmiques de la Conca d’Òdena per part de la Mancomunitat, primer caldria enllestir el Pla Territorial de l’àmbit del Penedès que inclou els municipis de la Conca d’Òdena. A més, el plantejament del debat fa pensar que no es tracta de parlar del model, com s’anuncia, sinó de la ubicació de les 300 hectàrees que busquen per al polígon industrial.

ENTREVISTA al coordinador comarcal d’Unió de Pagesos a l’Anoia, Joan Vidal

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada