icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Unió de Pagesos i veïns de l’Anoia es reuneixen amb diputats parlamentaris per demanar el soterrament dels projectes de línies d’alta tensió

Representants d’Unió de Pagesos i veïns dels termes d’Òdena, Jorba i Vilanova del Camí han traslladat la preocupació pels efectes que pot tenir el projecte de línia d’evacuació d’alta tensió dels parcs solars fotovoltaics Aspillera Solar, Matacan Solar i Escribano Solar al seu pas pels termes i en zones properes a l’aeròdrom d’Òdena a una delegació formada per les diputades Alba Vergés (ERC) i Judit Guàrdia (Junts) i el diputat Jordi Riba (PSC).

Dies abans, representants del sindicat i veïns d’Òdena van acordar presentar una instància a l’Ajuntament per demanar el soterrament de la línia d’evacuació al seu pas pel terme. El sindicat i l’Associació de Veïns del raval d’Aguilera, les dues entitats impulsores del text, també van pactar instar a aprofitar els camins públics per a fer passar els cables, tal i com està previst fer-ho a Bellprat i Sant Martí de Tous.

Ambdues parts van argumentar aquesta petició per tal d’evitar l’impacte ambiental i paisatgístic que suposarien les torres d’una alçada superior a una cinquantena de metres que haurien de creuar la Conca d’Òdena i unir els parcs generadors amb la subestació de Vilanova del Camí. Unes torres elèctriques que, alerten, passarien a tocar de prop d’una seixantena d’immobles, motiu pel qual els veïns mostren la seva preocupació pels efectes secundaris que poden provocar aquestes infraestructures.

tornar_radioIgualada