icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Vols llegir?’ us proposa un Nadal de bona cuina amb Karlos Arguiñano, la cuina de les àvies i menús de Nadal

VOLS LLEGIR? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES

4 propostes literàries de màxima actualitat per aquestes festes nadalenques, un bon moment per triar-les per regalar o regalar-se a un mateix. Un bon condensat de novetats sobre bona cuina, la de sempre i també amb especial atenció a les festes nadalenques. 

‘A MI MANERA’ de Karlos Arguiñano (Planeta, 2015)

Saps preparar la millor truita de patates? I el millor salmorejo? ¿I les millors cocotxes de bacallà? I la millor caldereta? Karlos Arguiñano, el cuiner més popular de la televisió, ens descobreix en aquest nou llibre tots els secrets per preparar, a la seva manera, els millors plats de la gastronomia regional espanyola: bacallà al pil-pil, garrí rostit, cuit madrileny, fabada asturiana, ous trencats, fideuà de musclos, grelos amb costella, marmitako de Txitxarro, lluç a la sidra, patates a la riojana, pisto manxec, pop a feira, suquet de peix, txangurro a la donostiarra, vieires farcides, entre d’altres receptes incloses en aquest ‘A mi manera’.

Aquest llibre publicat per Planeta,  reuneix així les receptes més representatives de la cuina regional espanyola amb el toc inconfusible i personal del mestre dels fogons de la televisió, Karlos Arguiñano.

Un exhaustiu i completíssim recorregut a través de més de tres-centes receptes, un cant a la diversitat i a la qualitat de la millor cuina tradicional espanyola per gaudir a casa nostra.

‘EL GRAN LLIBRE DE LA CUINA DE LES ÀVIES’ de Jaume Fàbrega (La Magrana, 2014)

Tenim a les mans el gran llibre de referència de la cuina catalana i mediterrània, fruit de molts anys de recerca. No solament és el manual més complet que hi ha al mercat, sinó també l’únic que comprèn tots els ingredients, totes les receptes, tots els territoris i comarques, totes les tècniques i com tractar, tallar, coure i conèixer els diversos productes.

Totes les receptes estan explicades pas a pas, de forma planera i comprensible, de tal manera que fins i tot el cuiner o cuinera més inexpert, el més novell, aconseguirà tenir èxit tant amb les receptes més senzilles i de diari com amb aquelles amb què volem quedar bé amb els familiars, amics o convidats. Publicat per l’Editorial La Magrana, disposa d’un total de 816 pàgines.

‘MENÚS DE NADAL’ de Francesc Murgades (Cossetània, 2015)

La finalitat d’aquest receptari és elaborar un assortiment de menús per als dies de festa de Nadal, paradigma de la tradició gastronòmica, malgrat els canvis d’hàbits, preferències i tecnologia culinària que s’han produït, ja que molta gent encara no l’entén al marge del receptari tradicional.

D’aquí aquest llibre publicat per Cossetània Edicions, que pretén obrir aquesta idea a nous plantejaments, noves opcions i, naturalment, a altres receptaris. Entre les gairebé 100 receptes, hi trobareu des de canelons vegetals, un faisà amb mandarines, un saltat de llamàntol i capó, un filet de bou amb crosta fins a un tiramisú tropical, entre altres propostes.

Article/post 1300 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada