icon_radio

RÀDIO

BLOG

‘Vols llegir?’ us proposa un Nadal saludable amb Carla Zaplana, Sandra Ribalta i Francesc Torralba

VOLS LLEGIR? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES

4 propostes literàries de màxima actualitat per aquestes festes nadalenques, un bon moment per triar-les per regalar o regalar-se a un mateix. Un bon condensat de novetats sobre salut, dietètica, nutrició i psicologia personal. 

SUCS VERDS de Carla Zaplana
Lluny de ser una moda passatgera, els sucs verds aporten a la nostra salut beneficis evidents, tant en l’àmbit físic, com en el mental i l’emocional. Sabies, per exemple, que ens ajuden a oxigenar la sang, prevenen l’envelliment i milloren el trànsit intestinal? En aquest manual publicat perCossetània Edicions, ens proposen trenta receptes fàcils elaborades amb verdures i fruites per cuidar-nos per dins i per fora, i fins i tot ens recomanem quins toppings afegir-hi per donar-los-hi una injecció extra d’energia.

I no us amoïneu pas, hi ha un suc per a cada ocasió: n’hi ha de depuratius i desintoxicants, energètics, els que enforteixen el nostre sistema immunològic, els que ens posen més guapos, els que endarrereixen l’envelliment, els que milloren el nostre aparell digestiu o enforteixen els nostres ossos…

‘Sucs verds’ ha estat una de les apostes de més èxit d’aquesta temporada, ja que per ara continua destacat entre els 10 llibres més venuts, ocupant durant més de 20 setmanes la primera posició del rànquing de vendes . A hores d’ara ‘Sucs verds’ ja va per la quarta edició.

‘LA VIDA ÉS MÉS DOLÇA SENSE SUCRE’ de Sandra Ribalta Peralba (Angle Editorial, 2015)

Avui en dia, el sucre és un producte omnipresent a la nostra dieta. Camuflat sota diversos noms, està present en molts més aliments dels que ens pensem. A banda de dolços, pastissos i brioixeria, trobem sucres en la majoria dels aliments processats: begudes, productes lactis, cereals, salses… I sorprenentment també en els medicaments i el tabac!

S’ha comprovat científicament que el sucre refinat és molt addictiu i té un paper important en una llarga llista de malalties, des de l’obesitat i la diabetis, a la depressió, la migranya o l’ansietat. I és que el sucre no aporta nutrients, sinó tot el contrari, és un lladre de vitamines i minerals.

Sandra Ribalta autora d’aquesta novetat editorial, ‘La vida és més dolça sense sucre’,  posa sobre la taula totes aquestes qüestions i ens fa prendre consciència de la importància de prescindir d’aquest producte que perjudica la nostra salut. Fes fora el sucre de la teva dieta i podràs comprovar com millora la teva salut, com canvia el teu estat d’ànim, com regules millor la gana i com pots controlar la bàscula.

El llibre és publicat per Angle Editorial, dins de la col.lecció ‘Inspira’. Disposa d’un total de 176 pàgines.

‘QUANTA TRANSPARÈNCIA PODEM DIGERIR?’ de Francesc Torralba

Els mitjans de comunicació de masses, les xarxes socials… vivim una societat sobreinformada en ares de la transparència i el coneixament. El filòsof i teòleg Francesc Torralba es pregunta “Quanta transparència podem digerir?”. La mirada honesta sobre un mateix, els altres i el món que ens envolta, en el nou llibre publicat  per Pagès editors en català i Editorial Milenio en castellà.

Volem saber i aquest desig de saber és l’expressió d’una de les inquietuds més profundes de l’ésser humà. La transparència ens permet, literalment, transcendir, anar més enllà del vidre, creuar un límit, passar una frontera, mentre que l’opacitat no obre camp de visió, no permet entreveure mínimament res del que hi ha més enllà. Anhelem la transparència, però no som conscients dels problemes que es poden derivar de la cultura global de la transparència. ¿Realment ho volem saber tot? ¿Vertaderament estem capacitats per digerir-ho tot? ¿Podrem suportar les piles d’escombraries que s’acumulen a les golfes de les institucions? ¿Els secrets de família guardats des de la infància? ¿Les trampes i hipocresies dels qui suposadament ens estimen? ¿Tindrem fetge per poder-les pair? ¿Estarem disposats veure com s’ensorren grans mites de l’honestedat? ¿Quanta transparència pot arribar a digerir l’estómac social? ¿Quanta dosi de realisme podem empassar-nos per viure i quanta dosi d’idealisme ens cal per construir horitzons?.

“La crisi de confiança que pateixen les societats occidentals està íntimament enllaçada a l’emergència del valor de la transparència –explica Francesc Torralba–. L’opacitat ha amagat infinites formes de corrupció que, quan han sortit a la llum pública per alguna escletxa, han generat indignació col·lectiva, pèrdua de credibilitat i, finalment, ràbia i fàstic. Aquest camp de conreu ha fet créixer exponencialment el valor de la transparència, perquè, generalment, anhelem el que no posseïm”.

Article/post 1296 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada