icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

10 llocs amb encant i en contacte amb la natura a l’Anoia on anar a menjar la mona

Per celebrar aquesta tradició arrelada per a moltes famílies de menjar la mona a la natura, us fem 10 recomanacions de la comarca per poder gaudir de l’entorn i alhora celebrar el Dilluns de Pasqua:

La Tossa – Santa Margarida de Montbui

Hi podeu arribar des de diverses rutes fent una excursió a peu fins a un antic cementiri. A la web www.tossa.cat  trobaràs diverses propostes per organitzar un dia ple d’activitat.

La Resclosa – Jorba

Pots fer una excursió a peu o amb bicicleta des de Rubió, tot resseguint el curs de la riera. La sortida es pot efectuar des del mateix nucli antic, passant per davant mateix de l’església.

Font Cuitora – La Llacuna

Una altra de les propostes és a la zona de La Llacuna, un poble amb un nucli antic que convida a fer-hi una passejada i gaudir de les places de la Font o de la bonica plaça porxada creada a les acaballes del gòtic, que antigament aixoplugava el mercat, i que és actualment un dels indrets més característics de la població.

La zona de pícnic que proposem la trobem a la Font Cuitora. La Llacuna és una població rica en fonts d’aigua, totes conegudes per les seves propietats medicinals, i una de les més populars és la Font Cuitora. És la font més propera al poble i l’aigua que hi brolla, segons diuen, té virtuts diürètiques. Trobaràs uns bancs i taules de pedra i uns altres de fusta, ideal per menjar-te la mona.

Santuari de Sentfores – Sant Martí de Tous

Des del poble de Sant Martí de Tous, una ruta s’enfila fins a l’ermita de Sentfores per baixar després a l’engorjat de la Fou, un racó humit i ombrívol enmig del bosc. L’ermita és del segle XIV i val la pena entrar-hi per veure l’altar, la cúpula i la imatge de la Mare de Déu. Els voltants de l’edifici són un bon indret per menjar-se la mona, aprofitant les taules situades sota l’ombra dels arbres. Després, us recomanem baixar fins a la Fou on quedareu bocabadats amb la troballa i potser els més petits s’imaginaran la visita d’un follet o una fada d’aigua.

Gorg de Nafre – Copons

El Gorg de Nafre és un gran clot format al llit de la Riera Gran de Copons, on l’aigua s’entolla i alenteix el seu curs. L’espectacle és veure l’aigua com cau per aquesta cascada d’uns cinc metres d’alçada. Un entorn rodejat d’aigua i vegetació. A pocs metres del gorg del Nafre trobaràs l’àrea de lleure de la Font de la Vila. Una proposta perfecta per passar el dia i gaudir del temps lliure.

Font del Raval – Castellfollit

Un poble d’origen medieval amb un castell i diverses torres de vigia que dominen el paisatge. La zona de pícnic és la Font del Raval o dita també, Font Nova, un lloc fresc i ombrívol que si el dia és calorós és ideal per a fer el pícnic a la petita taula amb bancs que hi trobaràs al costat mateix.

Can Carol – Vallbona d’Anoia

A la vora de l’antic Camí Ral, a Vallbona d’Anoia, trobaràs una petita i tranquil·la zona de pícnic amb una bassa artificial. S’hi arriba per pista forestal que surt des del poble. Ben a prop hi passa el torrent de la pedrera, on s’hi pot accedir per unes escales. És ideal perquè els petits corrin i juguin rodejats de natura. En acabar, si voleu allargar el dia us proposem una visita al poble de Vallbona i conèixer la història del famós Camí Ral.

Torre de la Manresana – Prats de Rei

Us recomanem una visita a la torre, una construcció de planta circular, construïda a finals del segle XI o inicis del XII. Amb una alçada de 21 metres, permet gaudir d’una àmplia panoràmica de l’entorn.

Capella Mare de Déu de la Font – El Bruc

Molt a prop de la masia de Can Jorba a El Bruc hi ha una capella del segle XVII que deuria substituir-ne una d’anterior, documentada des del segle XIV. Té planta rectangular, teulada a dos aiguavessos i una petita espadanya sobre la façana. Aquesta s’obre amb un òcul i un portal adovellat. A la dovella clau hi ha la data de 1674.

Plans de Cal Vilaseca – La Torre de Claramunt

Et proposem fer la petita ruta que uneix La Torre de Claramunt i Vilanova d’Espoia, tot gaudint del seu patrimoni natural i cultural. Des de les fondalades fresques del riu d’Agost tot just sortir de la Torre de Claramunt, passaràs per vinyes, camins centenaris, boscos de pi i un important pla agrícola. A mig itinerari travessaràs el nucli antic de Vilanova d’Espoia, on podràs veure la seva església romànica, i d’altres curiositats. Arribats al plans de Cal Vilaseca, el paratge és idíl·lic per a fer un pícnic aquests dies de primavera.

Aquestes són algunes de les propostes que ens ofereix l’entorn de la nostra comarca de l’Anoia per poder gaudir-ne en família.

tornar_radioIgualada