icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

L’expert en robòtica Aldo Sollazzo, convidat al retorn dels #DimartsDisruptius dins el projecte de Disseny Igualada i Ateneu Igualadí

Aldo Sollazzo és el convidat del maig als #DimartsDisruptius dins el projecte de Disseny Igualada i Ateneu Igualadí. La seva presència al mes de març es va veure interrompuda a causa de la pandèmia de la Covid-19, però es reprèn a la primavera en format online a través de la plataforma JITSI (l’enllaç serà proporcionat a través de les xarxes i del WhatsApp de l’Ateneu al matí del mateix dia 12).

Sollazzo és un tecnòleg, amb una gran experiència en robòtica, fabricació i disseny computacional. Des de 2011, Aldo és director de Noumena, on lidera un equip multidisciplinari envers la definició de noves estratègies de disseny basades en aplicacions en els camps de la robòtica, la impressió 3D i aplicacions tèxtils. Amb una frase resumeixen al seu web l’esperit de la recerca que desenvolupen: In Noumena, our goal is to Make Technology Meaningful.

Noumena aplica la seva tecnologia de drons al projecte ROMI (Robòtica per a Microgranges). ROMI és una iniciativa de recerca finançada per Europa a quatre anys vista per promoure una agricultura sostenible, local i a escala humana. Està desenvolupant una plataforma polivalent assequible i adaptada per donar suport a les explotacions de jardineria de mercat orgànica i de cultiu. La plataforma crea eines robòtiques, genera investigació, dades i documentació compartida i pretén ajudar les comunitats agrícoles a augmentar la seva producció i millorar les seves condicions laborals.

També és director de Reshape, una comunitat d’artesania digital, plataforma que promou idees d’avantguarda que combinen disseny i fabricació. A l’IaaC, Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, dirigeix el Master in Robotics and Advanced Construction, centrat en el disseny emergent i les oportunitats de mercat que sorgeixen dels nous sistemes de fabricació robòtica i avançada. A la mateixa institució dirigeix la Global Summer School des de 2015.

Estem parlant doncs, d’una forma de treball que ens recorda altres visitants, on ressonaran de nou conceptes com el treball en equip, la recerca i resultats Open Codes, les nombroses propostes educatives i formatives obertes a tothom, el Wearable Tech i la impressió 3D. Dimarts Disruptius serà present el 12 de maig a les 20 h en un format diferent, el virtual, però amb el mateix esperit i desig de transformació social de sempre. El podeu trobar al web dimartsdiruptius.cat per accedir als materials online del convidat.

A la foto: Aldo Sollazzo

tornar_radioIgualada