icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada acusa a Castells de portar l’ajuntament a la bancarrota durant l’any electoral gastant molt més del que estava pressupostat

Els republicans expliquen que “Marc Castells va gastar 13,5 milions més de recursos públics durant l’any 2022. Aquest increment de la despesa es va fer principalment gastant el romanent (estalvi) que hi havia i augmentant els crèdits ja existents i generant nou endeutament”.

Segons Esquerra Igualada el govern “ha gastat més del que tenia i del que podia just abans de les eleccions” i això ha comportat, tal i com va reconèixer el propi govern a una entrevista a Ràdio Igualada, portar l’ajuntament a la “bancarrota” si no es feia la pujada més gran d’impostos de la història d’Igualada.

El govern municipal ha gastat més del que tenia i podia per les eleccions i ara ho fan pagar als ciutadans amb els impostos més cars de Catalunya

Aquesta despesa és “molt més alta que els altres anys del govern, que casualment no coincidia en període electoral” i afirmen que “per pur electoralisme de Marc Castells aquest ajuntament ha gastat més del que tenia i del que podia i ara es tradueix en la pujada d’impostos més alta de la història sent la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya i la 10a de l’estat espanyol amb l’IBI més car”.

Mala gestió econòmica, més deute i més impostos

El portaveu d’ERC Igualada, Enric Conill, assegura que “cada vegada descobrim més informació molt preocupant per les finances de l’ajuntament” ja que “si analitzem la liquidació de pressupost del 2022 i la liquidació provisional del 2023 veiem que es dispara la despesa i que s’han gastat 26’5 milions d’euros més dels pressupostats just abans de les eleccions municipals. Una informació que òbviament el govern no ha explicat de manera transparent i que ara es tradueix en una pujada d’impostos injusta i desmesurada perquè Marc Castells necessita rescatar l’ajuntament de la seva pròpia gestió municipal”.

tornar_radioIgualada