icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena fa una crida a les famílies perquè els Reis portin joguines no sexistes

L’ens ha reeditat la campanya ‘Que els Reis ens portin igualtat’, que té per objectiu conscienciar les famílies perquè no caiguin en estereotips de gènere a l’hora d’escollir els regals per aquestes festes. Des de la Mancomunitat destaquen que cal tenir present que els jocs i les joguines eduquen, socialitzen i transmeten valors, i precisament per això cal pensar bé quines idees, rols o estereotips reprodueixen abans d’escollir-les.

La campanya inclou diferents suports com ara vídeos i postals digitals que desmunten tòpics com ara que les nenes juguen amb nines i cuinetes i els nens a pilota i amb cotxes. A més, també dona alguns consells bàsics a les famílies perquè els Reis portin igualtat, com ara ajudar als infants a fer la carta als Reis animant-los a incloure joguines no estereotipades; explicar-los que molts anuncis i catàlegs de joguines són discriminatoris i per què; evitar els jocs violents i escollir els que transmeten valors com el respecte, l’empatia i la solidaritat; i buscar articles i joguines que presentin diversitats d’origen i d’identitat.

Aquesta campanya contra l’ús sexista de les joguines ja s’ha començat a difondre a través dels centres educatius de la Conca d’Òdena. A més es pot seguir a través de les xarxes socials, a la pàgina web micod.cat, i també es podrà trobar en forma de tòtems que estaran instal·lats als 7 municipis de la Conca d’Òdena: Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí.

tornar_radioIgualada