icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Acte d’ERC i JR amb Alba Vergés i Cristina Ribera a l’Ateneu d’ #Igualada en motiu del 25N

En el marc del Dia internacional contra la violència envers les dones (25 novembre) Esquerra Igualada (ERC) i el Jovent Republicà (JR) d’Igualada recorden que queda molt camí per fer i per aquest motiu adopten el compromís de seguir treballar pel municipi per fer-ne un espai lliure de violència masclista.

Per reivindicar aquest fet i combatre’l, el Jovent Republicà d’Igualada organitza, el proper divendres 22 de novembre a les 19h a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí, una taula rodona amb la Consellera de Salut, Alba Vergés, i l’estudiant igualadina Cristina Ribera.

Durant l’acte es parlarà sobre la resposta que donen les institucions davant els casos de violència masclista i sobre quins protocols que s’estan seguin i creant des del Govern. També es debatrà sobre la violència diària que patim les dones en tots els àmbits  i quins passos podem dur a terme entre totes i tots per combatre-ho.

Serà a l’inici d’aquest acte quan es farà la lectura del següent manifest d’Esquerra Republicana pel Dia internacional contra la violència envers les dones:

25 de Novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones

Avui   i   cada   dia,   volem   manifestar   el   nostre   rebuig   cap   a qualsevol   tipus   de   violència   masclista   i   fer   un   pas   més   en   el compromís per erradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen.

La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica,   la   violència   simbòlica   i   totes   aquelles   situacions   de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia   entre   edats,   classes   socials,   procedències   o   altres estructures socials. El degoteig constant d’assassinats no és més quela punta de l’iceberg d’una problemàtica estructural de la nostra societat. Aquest any s’han produït 32 feminicidis als Països Catalans.

I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República Catalana que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d’atacar però que legitimen i reforcen   un   sistema   discriminatori.   Una   República   Catalana   amb polítiques   públiques   encaminades   a   la   prevenció   centrada   en l’educació afectivo-sexual que generi noves maneres de relacionar-se.

L’única   manera   d’assolir   els   nostres   objectius   feministes   és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les   dones   i  la   denúncia   de   les   violències   masclistes.   Volem   una societat de dones i homes lliures on la violència contra les dones en cap cas estigui legitimada sinó que es condemni i es rebutgi. Perquè les dones volem ser lliures, no valentes.

tornar_radioIgualada