icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Alba Vergés reuneix a més de 70 empresaris d’Igualada amb el conseller Torrent per defensar l’aposta pel tren ràpid i la reindustrialització

Més de setanta empresaris d’Igualada i de la comarca de l’Anoia han participat aquest dimecres en la trobada amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i l’alcaldable d’ERC per Igualada, Alba Vergés. Durant el dinar, que ha tingut lloc al restaurant Somiatruites, els republicans han presentat les seves propostes per portar la reindustrialització a Igualada, reforçar el teixit empresarial existent i captar noves inversions a la ciutat. A més, pel que fa al barri del Rec, Vergés ha anunciat que ERC hi vol facilitar la instal·lació d’empreses del sector TIC, el disseny i la moda.

ERC proposa un pla d’acció i més de trenta mesures per reforçar el teixit empresarial

El conseller Torrent ha assegurat que “el Govern de Catalunya aposta per la reindustrialització, i estarà al costat d’Igualada per ajudar a crear ocupació de qualitat, captar inversions i obrir-se a nous mercats”. “Estem en un moment de transformacions, en què hem de prendre decisions i decidir com volem que sigui el nostre futur”, ha apuntat Torrent. “El Rec és un exemple de com la revolució industrial va transformar les nostres ciutats, ara ens venen unes tecnologies disruptives i hem de decidir cap a on volem anar, cal que igualada decideixi què vol ser quan sigui gran”, ha afegit.

Durant la trobada, la candidata Alba Vergés i el número dos, Enric Conill han detallat la proposta republicana per fer-ho possible. “El nostre objectiu és acompanyar a les nostres empreses perquè puguin generar valor compartit i assoleixin una triple sostenibilitat: financera, social i mediambiental”. “Volem reindustrialitzar Igualada, perquè la indústria s’arrela a un territori i genera ocupació de qualitat”, ha afirmat Vergés.

Per fer-ho realitat, “plantegem un pla d’acció i una bateria de trenta propostes per reforçar el nostre teixit empresarial i fomentar la creació d’empreses”, ha explicat Vergés. Les mesures inclouen la compra pública innovadora, facilitar l’accés als fons europeus Next Generation, l’acompanyament als nous emprenedors i una aposta decidida per transformar el barri del Rec en un hub de tecnologia, disseny i moda.

Vergés: “Apostem pel tren ràpid i la captació d’empreses”

Responent a les demandes dels empresaris i emprenedors que han participat al debat l’alcaldable d’ERC ha defensat que és “vital per al desenvolupament econòmic d’Igualada” agilitzar les connexions ferroviàries i el transport de persones i mercaderies. Precisament, Alba Vergés ha recordat que aquest abril es va presentar a Igualada una aliança territorial sense precedents, impulsada des d’ERC Igualada, amb Lleida, Manresa, Cervera, Tàrrega Martorell i Mollerussa, que juntes sumen 350.000 habitants, per reclamar un tren ràpid que les connecti entre elles i amb Barcelona.

D’altra banda, Alba Vergés ha explicat que ha visitat diferents empreses líders del nostre país, com Mediapro, Vueling, Catalonia Hotels, Coca-Cola Europacific Partners, Estrella Damm o Noel i s’ha reunit amb els seus equip directius. En aquest sentit, Vergés destaca que “escoltar de primera mà les grans empreses ens permet detectar necessitats, oportunitats i bones pràctiques per fer d’Igualada una ciutat atractiva per captar inversions”.

 

tornar_radioIgualada