icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Aquest cap de setmana torna la 20a VolCAT Igualada by SCOTT, una de les proves de bicicleta de muntanya de més solera del món

Aquest cap de setmana torna la VolCAT Igualada by SCOTT, una de les proves de bicicleta de muntanya modalitat marathon de més solera del món. Aquest 2024 se celebra la 20a edició i es durà a terme en format de dues etapes i emmarcada a les VolCAT Series.

La prova es disputarà dissabte i diumenge i hi prendran part 700 ciclistes  que recorreran els senders més divertits de tot el territori de la comarca de l’Anoia. És una de les zones més apreciades i conegudes a Catalunya per a la pràctica del mountain bike. Milers de corredors aficionats i professionals han anat passant per la VolCAT durant les 20 edicions d’història. La prova té categoria UCI C3 la qual cosa és un al·licient més perquè corredors que vulguin guanyar punts per competir a nivell internacional o millorar el seu rànquing, puguin tenir aquesta oportunitat.

La VolCAT Igualada by SCOTT transcorre en dues etapes amb un total de 100 km dividides en 61 i 39 km i amb uns desnivells positius de que ronden entre els 1.500 i els 1.000 metres respectivament. És per això que serà una prova exigent. La VolCAT Igualada by SCOTT sempre ha estat una prova per a tots els nivells, amb diferents categories i on cadascú l’afronta segons el nivell i el desig de competir. Els diferents formats de participació a nivell PRO, sumant punts UCI de la categoria UCI C3 o modalitat OPEN, ja sigui en modalitat individual (totes les etapes) o per parelles, podent ser una combinació de dues persones del mateix gènere o mixt, facilita que cadascú pugui participar segons la seva preferència.

També se celebrarà la tradicional VolCAT kids, la cursa per als que comencen a competir i gaudir de la bicicleta i que s’inicien al mountain bike. La prova serà el dissabte a les 16 hores i es desenvoluparà per categories des dels prebenjamins de 5 a 6 anys fins a infantil de 13 a 14 anys. Com a novetat, en aquesta edició, se celebrarà també una prova de la Copa Catalana de Pump Track el dissabte de les 18 h a les 21 h.

Finalment, també torna l’espectacular prova de l’Eliminator, una cursa per eliminació amb la participació dels i les millors participants a la VolCAT by SCOTT, tots competeixen fent voltes al circuit el·líptic de la zona de pàdoc de la VolCAT i a cada volta es van eliminant els darrers del grup fins a definir els guanyadors.

 

fetxa_radioIgualada
tornar_radioIgualada