icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Aquest diumenge arriba a Igualada “El Quixot” amb Teatre Nu

Després de presentar Maure el Dinosaure al Teatre de l’Aurora, el Teatre Nu arriba al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada amb el seu espectacle D’Un Quixot. Un joc amb cinc músics que fan d’actors i un actor que s’apassiona per la música. Un divertiment amb el Quixot com a eix central i com a únic protagonista. Una nova experiència que permet acostar-se a l’obra de Cervantes i a la suggerent música de Georg Phillipp Telemann. L’espectacle és interpretat per l’actor Francesc Mas i els músics Toni Cabanes, Narcís Moltó, Quim Giménez, David Murgadas i Jordi Maria Macaya. L’escenografia és d’Arian Morera i la direcció escènica de Víctor Borràs.

L’espectacle, de música barroca per a orquestra de cambra, tindrà lloc el proper diumenge, 22 de gener, a les 19h. Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a divendres de 19 a 21h, el dissabte d’11 a 14h i, des d’una hora abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Les entrades, que també es poden adquirir a www.ticketea.com, tenen un preu de  12 i 15 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

La música de Telemann · D’Un Quixot és una obra que uneix la música i el teatre i que troba en la figura del Quixot, l’element central per explicar la història d’un personatge apassionat per l’art, la música i el teatre. L’espectacle juga amb el text de Cervantes, la música de Telemann i les diferents formes de cultura popular que, d’una manera o altra, apareixen en l’obra de Cervantes.

L’obra, interpretada per un quartet de corda, un guitarra i un actor, juga amb diferents elements del Quixot, seguint l’estructura de la suite burlesca de Telemann, però integrant múltiples referents populars de la novel·la de Cervantes. Un actor, un personatge quixotesc, amb aspiracions i deliris de grandesa, es troba amb cinc músics, cinc homes pràctics, músics d’escola, que donen classes quan poden i que passen el barret al metro. Els cinc músics són convocats per executar la suite burlesa de Telemann en una gran funció musical. Però la gran funció només apareix a ulls de l’actor, que dins la pell de Quixot, porta el muntatge vers camins inesperats. D’un Quixot és, ja des del títol, la història d’un altre Quixot. Però aquest viatjarà de la paraula a la música per explicar les penes i els deliris d’un Quixot sobre el Quixot, d’un Quixot dins el Quixot, d’una obra dins una altra i dins de moltes, una barreja d’estils, un diàleg d’imatges, un joc de miralls, música culta sobre el món popular i música popular sobre una de les obres més importants de la cultura universal.

El Teatre Nu, un col·lectiu anoienc · Ara fa vint-i-cinc anys, el Teatre Nu iniciava la creació dels seus primer espectacles, mentre els seus intèrprets es formaven a l’Institut del Teatre de Barcelona,. L’Odissea, Tot va bé si acaba bé o La pau perpètua van ser les primeres obres.

A partir de l’any 1999 van començar a funcionar com a col·lectiu professional amb el compromís de dirigir les creacions als infants amb espectacles com L’home justEn Bolavà detectiu i Els nens de la meva escala. L’any 2004 van estrenar la primera coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya: La Ventafocs (potser sí, potser no) de Josep Maria Benet i Jornet. Altres espectacles són La Lluna d’en Joan (2007), basat en un llibre de la Carme Solé Vendrell; Somnis d’Alícia (2008), el seu primer espectacle de carrer inspirat en la popular novel·la de Lewis Carroll, amb un titella gegant que es passeja i somnia pels carrers de pobles i ciutats; Avi Ramon (2009), un espectacle que s’endinsa en els vincles afectius entre avis i néts; i Sopa de pedres (2011), un espectacle que canvia els titelles per tècniques de dansa i circ. Pel Festival Grec de Barcelona de 2012 van estrenar Raspall de Pere Calders. Posteriorment arribaria Torna Robin Hood (2014), una reflexió sobre els herois.

L’any 2015 van estrenar Mrs Brownie, el seu primer espectacle musical. Conjuntament amb Laura Guiteras i Abel Boquera van donar cos i veu a una diva de la música negra que es troba al final de la seva vida i canta les cançons que la ven una estrella acompanyada del seu inseparable pianista i de la seva cuidadora.

Un dels seus darrers projectes és La casa del Teatre Nu, un antic magatzem de gra que han recuperat per dur-hi a terme la seva activitat creativa i per acollir tota mena de propostes relacionades amb el món del teatre que fomenten la comunicació entre els creadors i els seu públic. Els seus últims espectacles són D’Un Quixot  i  Maure el dinosaure.

tornar_radioIgualada