icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Aquest diumenge s’inaugurarà oficialment el nou carril bici d’Igualada amb una matinal festiva

El nou carril bici, d’aproximadament 1,5 km, uneix el sud i el nord de la ciutat, des de la plaça Castells fins al complex esportiu de Les Comes, i connecta amb la resta de carrils bici existents a Igualada. Aquest diumenge es farà la inauguració oficial d’aquest tram amb una festa que s’iniciarà a les 11 del matí a la plaça Castells, des d’on es realitzarà la primera sortida de totes aquelles persones que vulguin participar amb la seva bicicleta en aquesta pedalada conjunta que acabarà al Parc Central. Un quart d’hora després es realitzarà la segona sortida de la pedalada des del parc del Garcia Fossas, i tots els participants que vulguin unir-se ho podran fer des d’aquest punt que es troba a la meitat del recorregut. El punt final de l’activitat serà al Parc Central on hi haurà coca i xocolata per a tothom.

Segons el govern municipal, el nou carril bici d’Igualada soluciona una demanda de les associacions ciclistes de la ciutat i una necessitat detectada amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, de connectar la ciutat de Sud a Nord. A més, aquesta obra ha suposat una transformació urbanística per la ciutat amb una millora per als usuaris de bicicleta i patinet, però també per als vianants ja que en la seva construcció s’han fet accessibles tots els passos de vianants del recorregut i s’ha pacificat el trànsit a tota la zona del carril bici.

Les obres han tingut un cost final de 739.000€, dels quals 700.000 han estat subvencionats, principalment per la Unió Europea.

tornar_radioIgualada