Armand Monleón ha d’abandonar el Dakar a causa d’una avaria; Nani Roma i Àlex Haro, ja són segons a la general

El pilot igualadí Armand Monleón ha hagut d’abandonar al Ral·li Dakar a causa d’una avaria a la moto. Per la seva part el copilot Àlex Haro, al costat de Nani Roma, ha pujat fins a la segona posició a la classificació general.

Monleón estava duent a terme una cursa molt intel·ligent, el que li servia per mantenir-se entre els 15 millors classificats. Ahir quan es disputava l’antepenúltima etapa, el pilot d’Igualada es va aturar per canviar-se les ulleres i poder veure-hi millor entremig d’una boira molt espessa. Quan va intentar seguir a la cursa, la moto ja no es va tornar a engegar. Armand Monleón va intentar reparar la KTM durant diverses hores, però no ho aconseguir i va haver de ser recollit amb helicòpter fins al campament. Tot apunta que la causa de l’avaria va ser un problema elèctric.

Per la seva part el copilot Àlex Haro, al costat de Nani Roma, ha pujat un lloc a la classificació general i ara ja ocupa la segona posició del Dakar. Els pilots de Mini van acabar 5ns a la 8a etapa entre San Juan de Marcona i Pisco de 360 quilòmetres cronometrats. En aquests moments, Roma i Haro són 2ns a la general, a 16 segons per davant del 3r, que és Sébastien Loeb. El líder continua sent el qatarià Nasser Al Attiyah, que porta tres quarts d’hora de diferència sobre Roma i Haro.

Avui es disputarà la 9a i penúltima etapa amb sortida i arribada a Pisco amb 313 quilòmetres cronometrats.