icon_radio

RÀDIO

BLOG

Arriba a Barcelona el nou mercat: ‘Van Van, Mercat Gastronòmada’

Cuina oberta / Actualitat – Coincidint amb la celebració de les festes de la Mercè de Barcelona, s’estrenarà al Parc de la Ciutadella el nou mercat anomenat ‘Van Van, Mercat Gastronòmada’. Es tracte d’un projecte que vol recuperar i posar en valor la cultura gastronòmica i l’ús de l’espai públic de la ciutat combinant-los  amb moviments internacionals que reivindiquen el gaudir de la gastronomia al carrer com el Truck Food i els Hawker Centres. El ‘Van Van, Mercat Gastronòmada’, que tindrà lloc els dies 19, 20, 21, 23 i 24 de setembre,  omplirà el Parc de la Ciutadella de furgonetes i rulots de menjar (truck food), 22 en total, on cuiners de 10 nacionalitats oferiran als visitants una àmplia oferta de cuina de qualitat, saludable i a preus assequibles.

Aquest projecte vol reivindicar l’ús col.lectiu de l’espai públic com una forma de celebrar i de compartir a través del bon menjar. Per fer-ho, el nou mercat vol recuperar referents de la cultura gastronòmica autòctona i els combina amb altres moviments internacionals d’èxit que donen protagonisme a la gastronomia de carrer: els Truck Food, i els Food Courts o Hawker Centers.

El Truck Food utilitza caravanes o vehicles adaptats per servir a peu de carrer una oferta de menjar basada en la proximitat i la qualitat. Aquesta activitat originària dels Estats Units ha capgirat la imatge associada tradicionalment al menjar de carrer per consolidar-se com un moviment cultural de projecció internacional vinculat a les propostes d’oci metropolità més exitoses de ciutats com Londres, Copenhague, París o Berlín. Els Food Courts o Hawker Centers, són originaris del sudest asiàtic i representen la culminació del concepte de mercat gastronòmic de carrer en forma d’instal·lacions lleugeres i de caràcter més o menys estable que es munten i es desmunten i on es serveix menjar de qualitat a bon preu.

És la primera vegada que un mercat d’aquestes característiques se celebra aquí, i per a l’ocasió comptarà amb la participació d’un comboi de 22 vehicles que a més de servir com a espai de cuina i punt de venda, configuraran una posada en escena amb valor propi. El “Van Van. Mercat Gastronòmada” és un projecte que neix a Barcelona amb caràcter nòmada i voluntat d’itinerar per tot el territori català.

En la primera edició del ‘Cuina oberta’, el nou programa gastronòmic de Ràdio Igualada, aquest dissabte dia 20 de setembre a partir de les 12 del migdia serà entrevistat Xavier Boneta, un dels membres de l’organització del ‘Van Van, Mercat gastronòmada’. Recordeu també que el ‘Cuina oberta’ s’emet de nou en redifusió els diumenges de dotze a una del migdia.

 

tornar_radioIgualada