icon_radio

RÀDIO Igualada notícies

BLOG

Arriba a Igualada, Silence, l’empresa catalana líder mundial en mobilitat urbana sostenible

L’onada d’expansió internacional de Silence arriba a Igualada. La marca catalana, líder mundial en disseny, fabricació i venda de vehicles elèctrics, s’ha establert a la capital de l’Anoia, a la nova Flagship Store Silence a Igualada, ubicada a l’avinguda Mestre Montaner 42, al costat del concessionari Ford DAB S.A. En aquest nou espai es podran conèixer de primera mà els diferents models de motocicletes elèctriques i, així com el seu innovador sistema de subscripció de bateries únic en el mercat i la Battery Station, l’intercanviador de bateries que estalvia temps i diners als usuaris. El nou establiment s’inaugura aquest dijous 9 de juny, a les sis de la tarda, amb la presència de directius de la marca i representants d’institucions locals.

Una empres catalana, líder mundial

Silence desenvolupa tot el procés de fabricació dels seus vehicles i bateries a Catalunya. Amb un disseny, tecnologia i telemàtica propis, tenen el seu centre d’I+D i la fàbrica a Barcelona, sent l’única planta de producció europea de vehicles elèctrics que desplega i fabrica els seus propis battery packs. Des de Catalunya, Silence ha expandit talent i innovació arreu del món.

En aquest sentit, Albert Corcelles, corresponsable de la nova Flagship Store Silence a Igualada, destaca que “Silence té tecnologia pròpia; això és molt rellevant, i més ara, en aquest món tan globalitzat en què vivim, ja que els temps d’espera per rebre els vehicles, materials o peces de recanvis, Silence ens facilita molt la feina i això és molt satisfactori per als nostres clients.”

Silence és, per quart any consecutiu, el primer fabricant europeu de vehicles elèctrics lleugers i bateries. El 2021 va assolir el 29% de la quota del mercat a l’estat espanyol i el 30% de l’europeu. En els últims quatre anys han fabricat més de 40.000 motos elèctriques, que han distribuït arreu del planeta i que, des d’aquest mes, també es poden trobar a Igualada.

“Silence ha demostrat, els darrers anys, que és una marca amb una gran expansió internacional, tant per la qualitat dels productes com en l’àmbit de l’eficiència energètica”, assenyala Corcelles.

Les scooters Silence: les millors opcions per a empreses i particulars

Actualment, Silence té quatre models de motos, totes elles 100% elèctriques. L’Albert Corcelles explica les característiques d’aquests models. “La S01 és per a particulars. És una moto estèticament molt atractiva i plenament connectada al mòbil. Les aplicacions dissenyades per Silence ofereixen una total connectivitat i múltiples avantatges: pots saber on tens la moto, pots obrir el seient amb el telèfon, pots conèixer en tot moment l’autonomia i la temperatura de la bateria i pots arrencar la moto a distància per sil vols compartir-la amb algú. La S02 s’adreça a especialment a empreses. No és tan atractiva com la S01, però el preu és molt més agressiu. També està connectada a través d’aplicacions, un aspecte que és molt important perquè les empreses puguin conèixer a l’instant la ubicació de les motos”, assenyala Corcelles. D’altra banda, a finals d’anys sortirà l’S04, el primer cotxe biplaça 100% elèctric, amb una autonomia de 150 quilòmetres.

Bateries: de propietat o de lloguer mensual

A Silence, el client pot comprar el vehicle amb la bateria o, si ho prefereix, pot comprar només l’scooter i de la bateria se n’ocupa Silence a través de BaaS, un sistema de pagament per subscripció mensual amb el qual pagaràs segons el quilometratge i l’ús que fes faci de la bateria.
Amb aquesta iniciativa, Silence ha obert un interessant i innovador sistema de comercialització de les motos elèctriques, reduint significativament el preu de venda de les seves motos, oferint una opció molt atractiva per a totes aquelles persones que han decidit passar-se a la conducció urbana sostenible.

L’Albert Corcelles remarca que “el cost d’una bateria és, aproximadament, la meitat del cost total de la moto. Amb aquest innovador sistema, anomenat BaaS, Silence allibera al comprador, si ho prefereix, del cost de la bateria i, a canvi, a través d’aquesta subscripció, el client pot adquirir la moto a meitat de preu i pagarà una quota mensual, a partir de 15 euros, en funció de l’ús que es faci de la bateria. Ja sigui pels preus com per les despeses en manteniment, ja que a part dels pneumàtics i els frens no requereixen el manteniment dels vehicles de combustió.”

Battery Station: adeu al temps de recàrrega

Silence està distribuint per tot arreu, en aparcaments, estacions de transport públic, punts estratègics i entrades a les grans ciutats, etc., la Battery Station, un intercanviador de bateries de la marca. També el podrem trobar en les diferents Flagship Stores Silence, com la que ha obert portes recentment a Igualada. Aquests sistemes permetran intercanviar una bateria buida per una altra carregada. D’aquesta manera els usuaris disposaran, immediatament, d’una bateria completament carregada, dient adeu als temps d’espera per la càrrega. El servei s’ofereix a través de subscripció i l’operativa es realitzarà a través d’una APP desenvolupada per Silence. Aquesta aplicació ofereix informació sobre els llocs més pròxims on es pot localitzar una Battery Station, un servei obert les 24 hores del dia els set dies de la setmana.

Mobilitat urbana… i sostenible

Silence també és líder en innovació. Els vehicles dissenyats per Silence són silenciosos, no generen sorolls ni vibracions, són còmodes i confortables, atractius i econòmics, a l’abast de tothom. A més, els scooters i, pròximament el cotxe biplaça, no requereixen manteniment (només en frens i pneumàtics) i no contaminen, no generen cap classe d’emissions a l’atmosfera.

Els scooters Silence també són beneficioses per a les butxaques dels usuaris. Els models Silence ofereixen un estalvi energètic de fins a un 85% respecte a una moto de combustible i s’ha calculat que l’estalvi pot arribar a uns 225 euros anuals cada 5.000 quilòmetres. Segons les tarifes actuals del combustible, una scooter elèctrica Silence gastarà 0,70 cèntims d’euro per cada 100 km recorreguts. Per contra, una moto de combustió de les mateixes característiques gasta 5,8 euros pel mateix quilometratge. A més, els models de Silence, líders al mercat, es poden comprar a partir de 2.750 €, un preu clarament inferior als models de combustió de característiques similars.

Albert Corcelles assenyala, en aquest sentit, que “avui dia, la fabricació de vehicles de combustió produeix un impacte molt important en la salut i en el nostre entorn. Davant això, Silence és una marca catalana de fabricació 100% elèctrica i sostenible.

Corcelles remarca que “per al 2025 s’han marcat unes rebaixes d’emissions a les ciutats de més de 20.000 habitants i per això nosaltres ens estem avançant per afavorir el canvi cap a la mobilitat urbana sostenible. Aquests canvis que s’estan produint arreu, també s’han de fer en la mobilitat de les persones, no només en les grans ciutats sinó també en ciutats mitjanes com Igualada, que hem de cuidar. Volem que la nostra ciutat sigui més ecològica, sense contaminació. Amb Silence fem un pas més endavant per fer el canvi del vehicle de combustió al vehicle elèctric i avançar cap a la mobilitat sostenible. Amb Silence, el canvi és cada vegada més a prop.”

tornar_radioIgualada