icon_radio

RÀDIO

BLOG

Atelier, nou restaurant pedagògic ubicat al Centre d’Innovació Anoia

Cuina oberta / Restauració – L’Atelier, aquest és el nom del nou restaurant que s’ha instal·lat al Centre d’Innovació Anoia i que gestiona la Fundació Taleia – Escola Pia. És un restaurant amb valor afegit perquè forma part d’un projecte ambiciós que inclou una part pedagògica molt important.

El projecte es va començar a gestar-se fa alguns anys, perquè l’escola ja treballava en activitat acadèmica de cuina i gastronomia. Els gestors buscaven anar més enllà de la docència i traspassar el restaurant pedagògic de l’escola per atansar-se al món real, posant en marxa un restaurant pedagògic on els alumnes que estan aprenent reben una formació professional dual: combinant teoria i pràctica indiferentment i durant tot el curs. En aquest sentit, la proposta que els va arribar de l’Ajuntament de Vilanova del Camí els va donar l’oportunitat que buscaven per fer-lo realitat.

L’Atelier va començar a funcionar el passat mes de setembre amb servei de bar i cafeteria i, des de fa unes setmanes també ofereix el servei de restauració. La valoració que fan des de la Fundació Taleia-Escola Pia es molt positiva i esperen poder seguir creixent per ajudar aquests 16 joves que estan directament implicats en el projecte.

A banda de servir perquè els joves facin les seves pràctiques i per tant, puguin formar-se professionalment, també els servirà perquè prenguin contacte amb el món real. D’aquesta manera el nou restaurant Atelier servirà també per crear ocupació. De moment s’han contractat dues persones, dos exalumnes de cuina i s’ha ampliat l’horari a dos professors encarregats de les àrees de cuina i servei.

L’Atelier és un restaurant innovador des del punt de vista pedagògic, perquè aposten per aquest aprenentatge dual teorico-pràctic, però també des del punt de vist dels menús i dels preus. Parteixen de la base d’una cuina senzilla que pugui agradar a tothom però han trencat amb els menús tradicionals. La carta ofereix una sèrie de plats que el client podrà combinar com vulgui. El restaurant farà una sèrie de propostes concretes però la tria dependrà, en última instància del client.

El client també podrà decidir sobre el preu del menú i valorar. Lliurement sobre el servei i els plats que ha menjat. D’alguna manera s’intenta que el client valori l’experiència i les emocions que ha experimentat mentre dinava.

El restaurant funcionarà de dilluns a divendres de tres quarts de vuit del matí a les cinc de la tarda tot i que la cuina tancarà capa dos quarts de quatre. El restaurant també ofereix, fora d’horari, breaks i càterings per a les empreses dels polígons.

El proper dia 20 de novembre s’inaugurarà oficialment el Centre d’Innovació Anoia i també el restaurant. L’escola oferirà una recepció especial a les cinc de la tarda oberta a la comunitat educativa de l’Escola Pia i pares i mares de l’escola.

tornar_radioIgualada