icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

L’Hospital d’Igualada suma 75 llits més, (+8 UCIs) i ja arriba als 300 llits recuperant la capacitat assistencial del centre i reduint les derivacions a l’Hospital General de Catalunya

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que aquesta és una mostra del reforçament del cos de professionals per a abordar aquesta epidèmia. Vergés posa com a exemple el brot de la Conca d’Òdena, que va afectar especialment l’Hospital d’Igualada, amb professionals positius de coronavirus i d’altres en aïllament. Allà, des de l’11 de març, s’han fet 42 contractacions de nous professionals sanitaris a la Conca d’Òdena i recentment s’han incorporat també 20 infermers procedents dels Bombers. A més, la consellera s’ha felicitat per la reincorporació de 171 professionals des de l’inici del brot. “Això vol dir que tenim capacitat per retornar l’Hospital d’Igualada a la seva capacitat assistencial, de 225 llits, més els 75 llits convencionals afegits i els 8 llits d’UCI fets dins del propi centre”, ha dit. Així, amb la capacitat de l’hospital igualadí recuperada, es podran reduir les derivacions a l’Hospital General de Catalunya, que en el seu dia es va posar a disposició per atendre persones procedents de la Conca d’Òdena i de tota la comarca.

La consellera de Salut ha afegit que “Això és un exemple de com afegir espais a la xarxa, i sobretot de fer-ho amb capacitat professional. Hem dit sempre que els espais són importants, però sobretot ho és dotar-los de professionals sanitaris per atendre el creixement de casos que estem i continuarem tenint durant dies”

tornar_radioIgualada