icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Alfonsa Santiesteban (CCOO) “cal cercar sòl industrial per reactivar l’economia de la Conca, però cal fer-ho des del consens del territori”

La secretaria comarcal de CCOO a la comarca de l’Anoia, Alfonsa Santiesteban, ha explicat a Ràdio Igualada que els manca informació sobre l’anunci que va fer ahir el president de la Generalitat de Catalunya respecte al pla d’ordenació urbanístic de 300 hectàrees que es col impulsar a la Conca. Per Alfonsa Santiesteban és necessari analitzar amb rapidesa on es poden ubicar aquestes 300 hectàrees, i veure si actualment hi ha suficient sòl industrial lliure a la Conca d’Òdena per absorbir aquesta demanda. La secretaria comarcal de CCOO deixa molt clar que un dels valors del sindicat és la sostenibilitat, i és per això que creu necessari analitzar molt bé la ubicació de sòl industrial, i sempre fer-ho amb el concens del territori i amb un procés participatiu.

Pel que fa la situació d’atur que viu la comarca des de l’inici de la pandèmia, Alfonsa Santiesteban apunta que és greu. Més de 800 persones de l’Anoia van perdre la feina durant el mes d’abril, en unes xifres que es poden incrementar quan es tanqui el balanç de mes de maig.

Des de CCOO també han demanat que es resolgui la situació dels treballadors i treballadores que viuen fora de la Conca d’Òdena, i que durant el doble confinament no van poder accedir als seus llocs de treball. Avui en dia, aquest col·lectiu encara no se’ls han reconegut els seus drets.

ENTREVISTA a Alfonsa Santiesteban

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada