icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ÀUDIO – ENTREVISTA – Enric Morist “ens ha sorprès la velocitat i la duresa de la crisi social provocada per la COVID19. Cada setmana sumem 10.000 persones al servei d’abastiment d’aliments només a Catalunya”

El coordinador de Creu Roja Catalunya, en una entrevista a Ràdio Igualada, ha explicat que el nombre de persones que necessiten aliments va creixent setmana rere setmana. En aquests moments, segons Morist, 140.000 persones necessiten aquest suport, i les xifres segueixen creixent a un ritme de 10.000 persones per setmana. Morist destaca que la crisi social va començar des del primer dia de crisi sanitària, i que ha crescut amb una velocitat molt alta i afectant durament a determinats col·lectius. El coordinador de Creu Roja Catalunya apunta que totes aquelles famílies que depenien dels ingressos que els proporcionava l’economia submergida ho estan patint amb molta duresa, així com també aquelles famílies que ja van patir les conseqüències de la crisi del 2008.

Morist “tothom qui necessiti ajuda, l’ha de demanar”

El coordinador de Creu Roja Catalunya explica que hi ha persones que mai s’haguessin imaginat que haurien d’anar a un banc d’aliments a demanar ajuda. Enric Morist comenta que tothom qui necessiti ajuda l’ha de demanar. Morist diu que “és un pas difícil i molt dur des del punt de vista emocional, però la situació no millorarà amb el pas dels dies. És per això que tothom qui necessiti ajuda l’ha de demanar”

Primer garantir els drets bàsics, després la reconstrucció

Enric Morist apunta que cal aplicar amb urgència una renda vital mínima per aquelles persones que han deixat de tenir ingressos. El coordinador de Creu Roja Catalunya apunta que el primer pas és garantir l’alimentació i els drets bàsics de la ciutadania. Una vegada es posi fil a l’agulla a aquest tema, caldrà començar a posar els pilars per la reconstrucció.

ENTREVISTA a Enric Morist

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada