icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ÀUDIO – MARIA UBALS – Una igualadina entre l’equip de l’investigador Oriol Mitjà

Es tracta de la dermatòloga Maria Ubals. Tot i que va rebre una beca d’investigació per un projecte sobre la sífilis, la pandèmia del COVID-19 va fer que entrés a formar part de l’equip que lidera l’epidemiòleg Oriol Mitjà i que està fent un estudi sobre el coronavirus.

L’objectiu de l’estudi és arribar a un grup d’observació d’unes 3.500 persones que hagin estat en contacte amb el coronavirus. Per fer aquest estudi busquen voluntaris que han hagut de donar positiu en coronavirus, amb símptomes lleus, o persones que han estat en contacte amb la malaltia.

Aquest estudi consisteix en administrar un antimalàric anomenat hidroxicloroquina per veure si redueix la càrrega vírica i evita el desenvolupament de la infecció entre els contactes dels malalts.

Per buscar més voluntaris s’ha creat una web, també feta per igualadins, www.estudicovid19.org. Molts dels voluntaris que s’han inscrit fins ara en aquest estudi són precisament de la Conca d’Òdena, ja que aquest territori s’ha vist especialment afectat per la pandèmia.

fetxa_radioIgualada
Podcast
tornar_radioIgualada