icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Brevis et Solemnis protagonitza diumenge vinent el penúltim concert del Festival Ànima de música sacra

Diumenge passat, a l’església dels Pares Caputxins, va tenir lloc el tercer concert de la tercera edició del Festival Ànima de música sacra d’Igualada, amb el quartet vocal Quatuor Vocum. El públic assistent, que va omplir l’església, va poder gaudir del so impactant i de les veus homogènies, expressives i adaptades al gènere de Júlia Sesé, Montserrat Bertral, Carles Prat i German de la Riva, oferint una comparativa d’obres del Renaixement i d’autors nascuts al segle XX. El concert va ser complementat per uns didàctics comentaris que situaven els autors i els textos originals llatins, amb la seva traducció i unes projeccions d’obres plàstiques que arrodonien l’ambientació.

Diumenge vinent, 1 de febrer, a les 18h, arriba el torn del grup Brevis et Solemnis, un conjunt igualadí encapçalat i dirigit per Josep Miquel Mindan, format l’any 2012 amb l’objectiu d’interpretar música dins la funció litúrgica, tal com s’estila encara en molts indrets d’Europa. Actuaran al Festival Ànima de manera excepcional, ja que el seu objectiu no és pròpiament el concert, atès que aquest transforma la funció original de la música sacra per a donar-li una altra dimensió, més estètica i lúdica. Tanmateix, ho faran per a presentar també una comparativa didàctica de música sacra del clàssic vienès, amb obres representatives de tres grans noms del període esmentat, i ho faran amb les composicions Kleine Orgel Solo Messe de Haydn, amb la Missa Brevis en Sol M de Mozart i amb la Missa n. 4 de Franz Schubert. El grup està integrat per un quartet vocal format per Assumpció Linares, Montserrat Díez, Joan Eudald Castelltort i Néstor Pindado, amb acompanayament de dos violins, contrabaix i orgue, una inusual combinació en l’actualitat però habitual a l’època, que seran interpretats per Daniel Vilarrubias, Neus Carles, Eduard Soto i Daniel Parache.

Aquest serà el penúltim concert de la tercera edició del Festival Ànima, organitzat per l’Institut Municipal de Cultura (IMC) de l’Ajuntament d’Igualada i produït per l’entitat igualadina Contrapunt.

tornar_radioIgualada