icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Càritas no s’atura i continua treballant per garantir l’atenció a les persones més vulnerables

Càritas Arxiprestal Anoia Segarra ha adoptat formes diferents ara que ens trobem dintre de l’estat d’alarma per poder “estar a prop dels més fràgils”, han assegurat des de l’entitat i han insistit en què “la missió de Càritas és acollir i treballar amb les persones en situació de pobresa i necessitat, perquè siguin protagonistes del seu propi alliberament». Amb aquest principi, Càritas Anoia Segarra continua treballant per respondre i adaptar-se a la situació́ generada pel COVID-19, seguint les indicacions de les administracions competents i responent a les necessitats de les persones més vulnerables, que ara pateixen una doble vulnerabilitat.

És per això que Càritas ha hagut de deixar de fer totes les activitats col·lectives, cursos de formació, classes d’alfabetització, pretallers, la botiga, el taller de la roba, i una bona part de l’activitat d’acompanyament. S’estan mantenint, però, els serveis bàsics, garantint els aliments, donant el full d’accés al banc de queviures, o lliurant aliments directament a aquelles persones que encara no han pogut integrar-s’hi. També es prepara i dona roba a les persones que la necessiten. Des de Càritas han explicat que tot plegat el duen a terme amb la limitació que les mesures de seguretat ho permeten, l’acompanyament dels nois del pis del carrer Nards i es manté oberta la llar d’acollida per a dones en situació de violència.

Càritas està oberta a través de la línia telefònica als dubtes i demandes que arriben, conseqüència de les mesures de confinament que porta a perdre la feina i els ingressos a les persones que treballen en situació precària. Altres demandes tenen relació amb les possibles ajudes, els papers, etc. També està actiu el servei d’intermediació que aquests dies ha rebut algunes demandes de famílies que es troben en la necessitat d’ajuda per les cures de persones grans degut al tancament dels serveis de dia. així mateix, mantenen la voluntat d’oferir el servei a les persones que més ho necessiten i d’estar atenta a les noves necessitats que sorgeixen i sorgiran com a conseqüència del confinament.

Finalment, Càritas dona les gracies a tots els seus socis i donants, ja que són els que fan possible que l’entitat pugui continuar prestant servei a aquells que més ho necessiten. També anima totes les persones que puguin i vulguin que  col·laborin amb els seus donatius. Avui fan més falta que mai.

Per a qualsevol informació o necessitat es pot trucar als telèfons: 938032747 o 680812887. També es pot seguir la informació de Càritas a través de la web http://www.caritasbisbatvic.cat/anoia-segarra/.

Finalment, l’IBAN per fer donacions és: (La Caixa) ES 47 2100-0001-07-0200221597

tornar_radioIgualada