icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Caves Bohigas augmenta les vendes de caves reserva i gran reserva un 36% en dos anys

El celler familiar de Caves Bohigas, situat a Òdena (Anoia), ha tancat l’any 2016 amb un nou increment de les vendes de productes de gama mitja i alta. En concret, Bohigas ha venut un 14% més de caves Reserva i Gran Reserva que l’any anterior, i un 36% més que fa dos anys (2014). Aquest augment es deu principalment al creixement de vendes als EEUU i a Espanya, que pugen quatre i dos punts, respectivament.

Pel que fa a la facturació, el celler manté les xifres globals de l’exercici 2015. A conseqüència de la sequera, la verema s’ha vist molt reduïda respecte del que és habitual, però s’ha compensat amb un augment de l’activitat d’enoturisme i el lloguer d’espais per a casaments i celebracions, que pugen un 55%. Quant a producció, l’any 2016, Bohigas ha produït 600.000 ampolles, de les quals 65.000 han estat de vi i 535.000, de cava.

Com a l’any anterior, Bohigas valora molt positivament l’augment de vendes dels productes de gama mitja i alta (caves Reserva i Gran Reserva), que avui suposen el 46% del total, en front del 39% dels caves joves, el 9% del vi i el 6% del cava rosat.

Per països, Bèlgica continua essent el principal comprador de Bohigas, amb el 35% de la quota de mercat (el 2015 era del 40%), seguit dels EEUU, que ha pujat del 18 al 22%, i Espanya, que ha passat del 17% al 19. En quart lloc, se situa Alemanya (9%), seguida del Regne Unit (5%) i Corea del Sud (3%), que mantenen percentatges similars a l’exercici anterior. El 7% restant es reparteix entre una vintena de països de tot el món.

 

Els darrers anys, Bohigas ha dirigit els seus esforços al departament comercial de la companyia tant a nivell nacional com internacional, amb el propòsit d’obrir nous mercats als EEUU i la Xina a través de Terra Nostra de Vinos, el consorci del qual forma part Bohigas per al negoci a l’estranger.

Bohigas també vol innovar, reestructurant la gamma de vins cap a varietats autòctones i amb un nou disseny de les presentacions. Igualment, el celler aposta per millorar l’oferta d’activitats i serveis d’enoturisme, que s’espera que registrin un nou increment aquest any.

tornar_radioIgualada