icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

CCOO Anoia demana a la Generalitat que s’imparteixi un cicle de formació professional en arts gràfiques i paper, a Capellades

Des del sindicat reclamen al govern català la necessitat de disposar d’oferta formativa pública de la família professional de les arts gràfiques i el paper a la comarca. L’FP a aquest sector contempla 4 cicles de grau mig i dos cicles de grau superior però cap d’ells s’està oferint a dia d’avui a un centre públic de l’Anoia, fet que obliga als i les estudiants interessats a desplaçar-se fora de la comarca.

Segons CCOO Anoia, es tracta d’una llarga reivindicació sindical per millorar les capacitats productives de les empreses de la nostra comarca i, en especial, a la vila de Capellades i el seu entorn, que concentren bona part de la indústria d’aquest sector. Segons el sindicat, aquestes empreses viuen un moment d’expansió i d’intensa creació de llocs de treball, però la manca de professionals qualificats és un problema endèmic.

Davant d’aquestes necessitats i les noves oportunitats de fer agrupaments de centres que preveu el Decret de Centres d’FP Integrats, per a CCOO Anoia seria interessant aglutinar i compartir les instal·lacions del Museu Paperer de Capellades amb l’Institut Molí de la Vila o algun centre proper de la mateixa comarca. Segons el sindicat, això facilitaria les possibilitats de poder iniciar alguns dels cicles d’FP tan necessaris per a l’Anoia.

tornar_radioIgualada