icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Centenars d’alumnes omplen de colors el pavelló de les Comes durant la tradicional Cantata escolar

Amb la participació de tot l’alumnat de 4t de primària de les escoles d’Igualada, el dilluns 18 de març  va tenir lloc al Pavelló d’hoquei de les Comes la vintena Cantata Escolar, amb la interpretació de La Fàbrica de Colors, de Sergi Salines, dirigida per Josep Miquel Mindán, amb una ambientació escenogràfica dirigida per Arian Morera.

Per a l’alumnat, pels mestres i pels formadors, va ser la culminació de tot un procés de treball. Per fi, després de molts dies de feina a l’aula, arribava el dia de l’estrena. L’assaig a la tarda va anar rodat. Amb molta atenció per part dels cantaires, cada una de les cançons anava prenent forma i puntualment, a les sis de la tarda, es mostrava el resultat de tota la tasca i esforç a les famílies.

Dotze músics van acompanyar les cançons; cinc joves actors, amb molta traça, van explicar la història entre cançó i cançó; i gairebé sis-centes veus ben afinades van cantar, fent coreografies perfectament sincronitzades i escampant esquitxos de colors per les grades, amb uns pom-pons de paper de seda, en determinades cançons. I no només això: amb els treballs plàstics realitzats per l’alumnat es va reconvertir el pavelló de les Comes en una immensa fàbrica de colors.

La cantata va ser seguida amb molta atenció i va ser llargament aplaudida quan va acabar.

A la presentació de l’acte, M. Queralt Martí, directora de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada, fent referència a la labor col·lectiva que comporta la cantata, esmentà les col·laboracions de La Gaspar i La Tarima, va recalcar el fet d’haver arribat a la vintena edició i va dedicar unes paraules d’agraïment a la Montserrat Roset, qui va dirigir la cantata en les dinou edicions anteriors .

L’alcalde, Marc Castells, al seu torn, es va referir a l’alumnat, a les escoles i als centres d’ensenyament artístics, remarcant la riquesa, el potencial i el valor que tenen pel futur de la ciutat i, com ja és tradició, va acabar el seu parlament preguntant als nens i nenes si tenien ganes de cantar. El sí de la resposta, com no podia ser d’altra manera, va ser clar, unànime i rotund.

En finalitzar la cantata, després d’un llarg aplaudiment i un bis de propina, l’alcalde d’Igualada, la regidora d’Escoles Artístiques i el regidor d’Ensenyament, van obsequiar als col·laboradors i als mestres de música i de plàstica amb un petit detall floral.

 

tornar_radioIgualada