icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Clàudia Royo Sánchez i Marta Agulló Ferrer, de l’IES Pere Vives Vich, guanyen la 5a edició dels Premis Natividad Yarza

El lliurament de premis s’ha celebrat aquest dijous, al Teatre Municipal Ateneu, en el marc de la Jornada Nativitat Yarza organitzada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena dins de l’agenda d’actes per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les dones. Clàudia Royo s’ha endut el primer premi, valorat en 400 euros, per un treball de recerca titulat “El paper silenciat de la dona en la indústria tèxtil”. El centre on estudia, l’Institut Pere Vives Vich, s’ha endut un premi de 350 euros que anirà destinat a la comissió feminista del centre. El segon guardó, valorat en 250 euros, ha estat per l’alumna, també de l’Institut Pere Vives Vich, Marta Agulló Ferrer amb el treball “El cos com a espai de conflicte, (de)construcció i lluita”.

Als premis Nativitat Yarza d’enguany s’han presentat vuit treballs diferents, d’alumnes de batxillerat, que tractaven temes diversos, amb discursos profunds sobre els feminismes i el qüestionament de la societat masclista, racista i patriarcal.

L’acte ha comptat amb les intervencions de la regidora d’igualtat d’Igualada, Carlota Carner; de la regidora d’igualtat de Santa Margarida de Montbui, Coral Vázquez; l’alcaldessa de Jorba, Pilar Queralt, i del Subdirector de sensibilització i prevenció del Departament d’Igualtat i feminismes de la Generalitat de Catalunya, Ruben Sánchez.

Per últim, el lliurament de premis Natividad Yarza ha inclòs també la xerrada de l’advocada penalista, Carla Vall Duran, «Sexualitat, dret al plaer, porno i violència». La ponent ha reflexionat, amb dades reals, sobre els referents i l’educació sexual dels joves i ha demanat als assistents que tinguin una mirada crítica a l’hora de consumir contingut a les xarxes.

tornar_radioIgualada