icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Continua el cicle “Lectures universals” d’Òmnium Cultural Anoia amb “Cap altre amic que les muntanyes”

El dilluns dia 2 de novembre a dos quarts de 8 del vespre tindrà lloc a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí la presentació de la novel·la “Cap altre amic que les muntanyes”, de Behrouz Boochani. L’acte, organitzat per Òmnium Cultural Anoia, la llibreria Llegim…? i Raig Verd editorial, amb la col·laboració de l’Ateneu Igualadí, la Biblioteca Central d’Igualada, l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i la llibreria Aqualata, comptarà amb la participació de Laura Huerga, editora de Raig Verd, i de Xavier Badia, professor jubilat i voluntari de presons de Justícia i Pau. Hi actuarà en directe el músic igualadí Marc Mateu.

L’acte està inclòs en el programa de l’Octubre Solidari.

El 2013 Behrouz Boochani va ser il·legalment detingut a l’illa de Manus, un centre de detenció d’immigrants a prop de la costa d’Austràlia.  A la presó, on va passar sis anys, sense eines ni espai per a la creació, Boochani va escriure aquest llibre a través de WhatsApp. Es tracta d’un llibre sobre la violència i les injustícies que es cometen en nom nostre i amb l’excusa de la llei. L’obra es va publicar a Austràlia, va guanyar els premis més importants del país i es va convertir en una denúncia que feia visible una vergonya internacional. Behrouz Boochani és periodista i un reconegut defensor dels drets humans. Guanyador d’un Media Award d’Amnistia Internacional d’Austràlia, se li han atorgat també els premis Diaspora Symposium Social Justice Award, Liberty Victòria 2018 Empty Chair Award i l’Anna Politkóvskaia de periodisme.

El llibre ha estat traduït per Josefina Caball.

Aquesta és la segona presentació del cicle “Lectures universals”, que es desenvolupa d’octubre a juliol el primer dilluns de cada mes. Òmnium Cultural Anoia vol donar a conèixer un llibre d’un autor estranger traduït al català i alhora donar visibilitat a les llibreries, als traductors i a les editorials. A les presentacions actuen músics de la comarca, els quals interpreten peces inspirades en el llibre que es presenti.

tornar_radioIgualada