icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

De l’1 al 7 d’abril d’enguany han mort a la Conca d’Òdena 50 persones; la mateixa setmana de l’any passat, 9

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha confirmat que la setmana de l’1 al 7 d’abril del 2020 han mort a la Conca d’Òdena 50 persones; la mateixa setmana del 2019 en van ser 9.

Castells ha donat aquesta dada a la ronda de preguntes de la compareixença que ara es du a terme dimecres i dissabte. Amb tot, ha recalcat que venen dels serveis funeraris municipals i que les oficials “les ha de donar el Departament de Salut que és a qui li pertoca”. Tanmateix, ha deixat clar que no poden conèixer si totes les persones que han perdut la vida ho han fet amb la Covid-19. Per això, ha afegit que no saben si aquest increment de defuncions es deu a la malaltia, però “no cal ser un Einstein per veure que la diferència és molt gran i per tant són dades molt importants”. A més, ha deixat clar que “no s’hi inclouen les persones que han hagut de ser traslladades a un altre hospital i han perdut la vida fora del territori perquè els nostres serveis funeraris no han actuat”.

En aquest mateix sentit, l’alcalde ha afirmat que les dades van a la baixa, tot i que l’episodi segueix sent molt greu: “serem feliços quan tot això hagi remès, però de moment no és així”. Per aquest motiu, ha insistit que sempre que calgui donaran les dades que puguin contrastar i ha remarcat que ho fan perquè la gent no es relaxi: “no pretenem alarmar sinó alertar perquè tothom mantingui l’aïllament social i la higiene personal”, ha conclòs una vegada més.

A la foto: Marc Castells amb l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte

tornar_radioIgualada