icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Decidim Igualada, amb el suport d’ERC, presentarà en el ple d’avui dues mocions per demanar la tarifació social i un nou reglament d’ajuts a les famílies

Atenent a la persistent situació de crisi econòmica, els dos grups municipals proposen que en ple ordinari, que es farà aquest vespre a l’Ajuntament d’Igualada, s’aprovin dues mocions: una per a desenvolupar la implementació de la tarifació social i l’altre per tirar endavant un nou reglament d’ajuts a les famílies per fer front als impostos municipals. Segons el regidor de Decidim Igualada, Dario Castañé, consideren aquests  mecanismes “fonamentals per a l’equitat i la inclusió social”. Segons Castañé, la tarifació social afectarà “els preus públics dels serveis, equipaments i activitats que presta l’ajuntament, ajustats a la renda individual o familiar de cadascú”.

Respecte al nou reglament d’ajuts, els impulsors afirmen que bona part de les despeses que les famílies fan front són obligacions tributàries com l’IBI, impost que des d’ERC ja havien manifestat que a Igualada es troba a un nivell excessiu en comparació amb altres viles. Els ajuts actuals estan restringits per la normativa dictada des del Congrés dels Diputats i moltes persones afectades per la crisi no hi poden accedir. Per això, amb aquest reglament pretenen una fiscalitat municipal més equitativa, més justa en relació amb altres municipis i més accessible a tothom que ho necessiti.

Des de Decidim Igualada, Dario Castañé remarca que “aquestes mocions neixen de les al·legacions presentades per l’assemblea de la formació, conseqüència directa de la manca de temps i diàleg amb la que el govern va treballar el pressupost i ordenances fiscals de 2016”.

tornar_radioIgualada