icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Decidim Igualada demana la publicació de tots els números dels càrrecs municipals

Decidim lamenta les limitacions que ha posat el govern de Convergència per a no publicar tots el números de regidors i càrrecs directius de l’Ajuntament d’Igualada. El govern local diu que és per respecte a la llei de protecció de dades de caràcter personal. Però per la plataforma de confluència d’esquerres no deixa de ser una argúcia per a complir sota mínims la Llei de Transparència, quan considera que Igualada hauria de ser capdavantera en claredat, de veritat.

Estem parlant de la publicació de les dades del registre d’interessos de béns patrimonials i d’activitats, i causes de possible incompatibilitat, dels representants locals, d’acord amb la Llei de Transparència.

En l’últim ple d’abans de les vacances d’estiu, el passat dimarts 26 de juliol, es va aprovar deixar fora d’aquesta difusió pública obligatòria, per exemple, la quantia de comptes anuals i dipòsits bancaris, la mitjana de saldos anuals o el valor de les participacions i/o accions de participació en societat de tot tipus de les persones afectades en l’apartat de patrimoni.

Decidim Igualada va votar en contra d’aquestes limitacions. El representant de la plataforma, Dario Castañé, aclareix que “som favorables a la publicació activa de les dades, però considerem que cal donar un pas més enllà”. El regidor demana que “si hi ha cap problema en publicar-les, farien bé en explicar la raó, doncs és increïble que s’amagui informació sobre diner públic”.

Castañé insisteix que “donat que les dades a publicar són salaris d’entitats públiques o amb capital públic, no hi ha motiu per a ocultar-los”. En aquesta sentit, prega que “no ens limitem a complir amb el mínim, Igualada ha de ser capdavantera també en transparència”.

En el mateix ple, es va abordar una operació de tresoreria amb el Banco Santander. Una operació que tot i que Decidim coincideix en considerar avantatjosa per a l’Ajuntament i tota la ciutadania, no deixa de ser amb una de les entitats bancàries “amb què precisament la PAH ha combatut al carrer i a totes les institucions possibles”.

Castañé posa de manifest la contradicció que això suposa. En general, sobre les diferents operacions amb bancs i caixes que l’Ajuntament acorda, diu que“ja sabem que és la millor oferta possible, la que menys càrrega suposa a la butxaca dels igualadins i igualadines, però siguem conscients que li continuem fent el joc a les entitats bancàries que desnonen i que en la seva majoria hem rescatat de les nostres butxaques”“Cal cercar alternatives, sempre que sigui possible”, afirma.

 

tornar_radioIgualada