icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El 4D Health, seleccionat per participar al Congrés Mundial d’Innovació per la Salut a Qatar

El centre 4D Health ha estat escollit per participar a l’apartat d’innovació en seguretat del pacient del World Innovation Summit for Health (Cimera Mundial d’Innovació per la Salut). El congrés, organitzat conjuntament per l’Imperial College of London i la Qatar Foundation, tindrà lloc a Doha els dies 17 i 18 de febrer d’enguany.

El responsable del fòrum d’innovació en seguretat del pacient, el prestigiós Doctor Peter J. Pronovost, director de l’Armstrong Institute del Johns Hopkins Hospital a Baltimore (USA) i la resta de membres del comitè científic han seleccionat el 4D Health perquè sigui present a la cimera amb estand propi i pugui presentar el seu projecte als nombrosos professionals de la salut i científics internacionals que hi assistiran. La línia d’innovació sobre seguretat del pacient és un dels temes centrals de l’edició del 2015 juntament amb la diabetis, la demència i el càncer.

En representació de 4D Health hi assistiran el director del centre Dr. Enric Macarulla i la mànager Àngels Chacón, tinenta l’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada. En el transcurs de l’estada a Qatar l’equip del 4D Health té previst reunir-se amb els responsables del Sidra Medical Research Center, un referent internacional en educació mèdica, l’atenció al pacient i la recerca biomèdica, fet que els permetrà enfortir les relacions internacionals del 4D Health i conèixer de prop aquest centre mèdic punter.

World Innovation Summit for Health

La Cimera Mundial d’Innovació per a la Salut és una iniciativa internacional que té per objectiu promoure i facilitar la innovació en la prestació d’assistència sanitària a tot el món. La primera edició va tenir lloc a Londres l’any 2012 i des de fa dos anys se celebra a Doha. Hi participen acadèmics, professionals mèdics i representants de les empreses més importants del món de l’àmbit de la salut.

El Centre 4D Health

El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada, aprofitant les seves instal·lacions. Recrea tot l’entorn de diferents dispositius de salut (hospital, atenció primària, domiciliària i extra hospitalària) i aplica un nou tipus de simulació centrada en el pacient, incidint en el treball en equip de diferents professionals i especialitats, i integrant la participació de l’empresa. Té per objectiu augmentar la seguretat i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. La seva posada en marxa ha estat possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, entre d’altres.

tornar_radioIgualada