icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Campus Universitari d’ #Igualada – UdL acull aquest dissabte prop de 200 estudiants i una quarantena de voluntaris en una nova edició de la First Lego League

Aquesta competició de robòtica enfronta a estudiants de centres educatius de primària i secundària d’arreu del món. La First Lego League compta amb dues categories: l’ Explore, formada per nens i nenes de 6 a 9 anys; i la categoria Challenge formada per joves d’entre 10 i 16 anys. Aquesta darrera comptarà amb 18 equips provinents majoritàriament de la comarca de l’Anoia, de l’Àrea Metropolitana i també d’Andorra.

El regidor de promoció de l’Ajuntament d’Igualada, Miquel Vives, explica la importància que té aquesta competició per la ciutat d’Igualada, “és de les millors maneres que podem construir aquesta ciutat del coneixement i innovació que estem construint”.

Els reptes d’aquesta edició estan relacionats amb el món del transport i la logística, sota el lema Cargo Connect. Sergi Sayago, el director de la First Lego League i professor al Campus Universitari, explica que “Es tracta d’explorar els avanços tecnològics i els desafiaments globals als quals s’enfronta la humanitat per construir solucions creatives que revolucionin el futur”.

Amb aquesta, ja seran cinc les edicions que s’han celebrat a les instal·lacions igualadines. Aquest any la competició recupera la presencialitat, després que l’any passat se celebrés en format online a causa de la covid. Tot i això, amb algunes mesures de seguretat com que no serà oberta al públic, i només es permetrà l’accés a les famílies dels participants de la categoria Explore (infants de 6 a 9 anys). També s’han establert torns de competició amb cita prèvia (a partir de les 8.30 h) i s’habilitaran diverses zones de descans amb l’objectiu d’evitar grans aglomeracions de gent al mateix espai.

Les cerimònies d’entrega de premis serà a les 12:30h pels més petits i a les 13:45h per als més grans. Es realitzaran a l’exterior i en aquest cas, sí que podrà assistir-hi públic.

tornar_radioIgualada