icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El CAP Anoia es transforma per ajudar a rebaixar la pressió assistencial de l’Hospital d’Igualada

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que a l’entorn del CAP Anoia, al davant de l’estació s’estan fent diferents actuacions per habilitar aquest com a lloc de descans per al personal sanitari i també per fer el cribratge i atendre urgències de baixa complexitat.

Castells ha puntualitzat que “s’ha muntat una carpa que ha de servir com a punt d’atenció sanitària del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM)”. En aquest sentit, ha explicat que “és com si haguéssim guanyat un espai més de consulta. L’avantatge és que a és a peu de carrer i per tant serà més accessible per als ciutadans. És un dispositiu per atendre casos de baixa intensitat i pot ser molt eficient per fer el triatge i saber si els pacients han d’anar a casa, al CAP Anoia o a l’Hospital”.

D’altra banda, Castells ha informat que el CAP de Santa Margarida de Montbui romandrà tanca i que, a partir de dilluns, l’atenció de malalts centralitzada es farà al CAP Anoia excepte en els casos de pediatria, atenció a la dona, odontologia i de treball social que es duran a terme al CAP de Vilanova del Camí. Amb això, s’intenta separar les persones en funció de cada patologia. També han reforçar l’atenció domiciliària a les residències i l’atenció telefònica.

Les urgències de baixa complexitat que abans s’atenien a l’Hospital estaran adreçades al CAP Anoia, a davant de l’estació de ferrocarrils.  Dispositiu d’emergències mediques. No és un campanya. És un punt i una àrea d’atenció sanitària del SEM. Hem guanyat un punt de consulta a peu de carrer.

 

 

tornar_radioIgualada