icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El castell de Montesquiu acull una mostra que ens fa reflexionar sobre el barri del Rec

El grup de recerca en ciències socials de l’Anoia (CERCA) produeix l’exposició “Sota la pell del Rec”.

La mostra presenta fotografies i perfils d’una quarantena de testimonis amb l’objectiu que mitjançant entrevistes exhaustives fetes en els darrers cinc anys, les futures generacions puguin comprendre millor l’essència del barri del Rec d’Igualada.

Roser Grau, sociòloga i membre del grup CERCA, explica que de les llargues entrevistes on persones igualadines narren les seves vivències, se’n pot extreure una visió completa del que va ser i és ara el barri del Rec, “un microcosmos que es podria extrapolar a qualsevol altre barri industrial de Catalunya i Europa”.

La reflexió de la mostra engloba el que va ser el Rec en temps passats, les activitats que s’hi duien a terme, els testimonis de la gent que ha tingut vivències al barri i arriba fins a l’actualitat, on afirmen que ha canviat força l’activitat que s’hi fa ara.

Des del grup CERCA també defensen la necessitat de crear un documental amb tota la informació i material audiovisual existent del barri del Rec, i reivindiquen que encara no han trobat cap patrocinador o institució que aposti per fer-lo.

La mostra, que s’ubica en el marc incomparable del parc natural del castell de Montesquiu, a Osona, es podrà visitar fins al 30 de gener els caps de setmana d’onze del matí a dues del migdia.

Les declaracions de la Rosa Grau van ser enregistrades pel programa La Galeria, de Ràdio Igualada.

tornar_radioIgualada