icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de Comissions Obreres Anoia ha atès, durant el 2023, 300 usuaris

Segons dades de la Memòria del 2023, aquest servei que ofereix assessorament gratuït a persones immigrades en matèria d’estrangeria, mobilitat internacional i drets socials i laborals, va atendre al llarg de l’any passat, a l’Anoia, 300 usuaris. D’aquests, un 63% eren dones, majoritàriament procedents de països llatinoamericans. Pel que fa les consultes, el CITE d’Igualada va rebre més de 400 visites que van realitzar prop de 600 consultes, la majoria sobre temes arrelament familiar i processos d’obtenció d’autoritzacions.

La Memòria del 2023 d’aquest servei també apunta que un 58% dels seus usuaris no tenen autorització i un 65% treballen de manera irregular. En aquest sentit, el secretari de Socioeconomia i Polítiques Públiques de CCOO a l’Anoia, Albert Rodríguez, ha assegurat que el treball irregular és un problema, malgrat que les dades de la comarca no són dolentes.  Segons Rodríguez, un dels principals problemes als quals han de fer front aquests immigrants és a la burocràcia. El secretari de Socioeconomia i Polítiques Públiques de CCOO ha destacat també que no s’ha d’alimentar el discurs de la ultradreta, ja que les dades demostren que aquests immigrants tenen formació i poden cobrir llocs de treball necessaris.

L’oficina del Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers de CCOO a l’Anoia es troba ubicada a l’Espai Cívic Centre d’Igualada i és un servei gratuït.

tornar_radioIgualada