icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El CH Igualada de Pol Cantero mantindrà pràcticament el mateix bloc en una temporada vinent molt complexa

El Club Handbol Igualada haurà de disputar la temporada vinent de Primera Catalana en una competició marcada pel ritme que va marcar la pandèmia de la Covid-19. Quan encara faltava un terç per acabar el campionat 2019-20, la lliga es va suspendre per l’episodi del coronavirus. Ara es vol centrar a tornar a ser un dels equips revelació com va succeir ara fa dues temporades en la primera visita a Primera.

L’entrenador igualadí Pol Cantero ha decidit renovar tenint present que no va poder acabar el projecte. Cantero ha estat un referent de l’equip i ha dotat de personalitat la primera plantilla del conjunt de la capital de l’Anoia. Ara fa dues temporades va aconseguir pujar l’equip a Primera Catalana, la categoria més alta on ha estat l’entitat igualadina. Quan es va suspendre el campionat, l’Igualada es trobava en zona de descens després d’haver encarrilat una mala ratxa de resultats.
Tot i que no ha baixat ningú, l’equip tenia opcions de salvar-se per mèrits propis tenint present que encara faltaven 10 jornades per disputar.

Pol Cantero reconeix que necessitava seguir una any més al club perquè amb la temporada suspesa necessitava enllestir la feina al Club Handbol Igualada. L’equip, a més, mantindrà pràcticament la mateixa plantilla que la temporada passada, amb les incorporacions de Jordi Vilarrubias, que torna al club i Marc Andreu, que acaba la seva etapa com a juvenil i s’incorpora al primer equip a tots els efectes. Amb l’equip consolidat, Cantero espera que l’Igualada agafi un bon ritme de seguida i, sobretot, que sigui més regular que aquesta passada campanya, en què va encarrilar moltes ratxes de victòries i derrotes consecutives.

Això sí, un dels problemes que haurà de tenir en compte el Club Handbol Igualada és que hi haurà un canvi de competició respecte a les temporades anteriors de Primera Catalana tenint present que han pujat a Lliga Catalana tots els clubs que es trobaven en fases d’ascens i no n’ha baixat cap. D’aquesta manera, en comptes d’una lliga de tots contra tots de 16 equips es passarà a un format de dos grups amb dues fases format per 23 clubs. “A mi aquest sistema no m’agrada”, assegura l’entrenador igualadí. “Abans la Primera Catalana, amb un sol grup molt potent, significava un salt de qualitat respecte a les altres categories que venen per darrere. A més, a la segona fase, si no acabem al grup per l’ascens, ho tindrem molt complicat salvar-nos, perquè hi haurà pocs equips i molts descensos”.

tornar_radioIgualada