icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Consell Rector del Consorci Sanitari de l’Anoia ratifica l’acord que permetrà esdevenir l’Hospital d’Igualada com a centre universitari i podria estar aprovat aquest mes de juliol

El conveni en l’àmbit docent, assistencial i investigador se signarà els propers dies entre el Departament de Salut de la Generalitat, la Universitat de Lleida (UdL) i el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA). Això significa que aquest mes de juliol ja podria estar aprovat.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, assegura que el fet que l’Hospital sigui universitari és un gran pas per a la ciutat, la Conca d’Òdena, la comarca de l’Anoia, però també per a Catalunya. En aquest sentit, és del parer que “no podem construir un país que tingui el cap molt gran i cos molt petit. És per això que l’eix de l’A-2 és la columna vertebral d’un futur país que relligui l’àmbit de la salut com hem vist en aquesta pandèmia”. Castells també considera que el futur d’Igualada passa per la captació d’especialistes que segurament podran escollir molts hospitals de Catalunya. És per això que reflecteix que “ara tindran l’opció de triar un hospital comarcal o un hospital comarcal com el nostre que a més és universitari”.

Per la seva part, el delegat del rector de la Universitat de Lleida, Carles Capdevila, considera que és molt important descentralitzar els àmbits de la salut i ha afirmat que “al marge de la gran capital com és Barcelona, també hi ha d’haver altres conglomerats que ajudin a vertebrar el territori”. Finalment, el gerent de l’Hospital d’Igualada, Ferran Garcia, valora molt l’aposta per la recerca i assegura que aquest salt de qualitat “ens diferenciarà en l’àmbit competitiu dels professionals que vulguin venir, de manera que sense la innovació i la recerca no anirem més enllà”.

La UdL i el CSA han col·laborat de manera conjunta des de l’any 2015 en la docència de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia. Des de l’any 2016 ho fan en la docència de la Facultat de Medicina i en la recerca en el camp de les ciències de la salut.

 

tornar_radioIgualada