icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

El Consorci Sanitari de l’Anoia comença a reactivar l’activitat

L’Hospital d’Igualada comença el camí de la recuperació i ho farà prenent totes les mesures de seguretat. És per això que s’ha demanat a la ciutadania molta precaució i col·laboració en l’escalada de desconfinament.

La pandèmia Covid-19 va motivar que el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) hagués hagut d’aturar gran part de la seva activitat. Van ser dos mesos des de la detecció dels primers casos i ja és sabut que el centre, concretament l’Hospital d’Igualada, va estar sacsejat de forma molt important; tant pel que fa al nombre de casos entre la ciutadania com entre els mateixos professionals. Com a mesura de seguretat pels pacients i també per necessitat es van anul·lar totes les visites que no fossin urgents o necessàries tant a consultes externes i gabinets de l’hospital, i també es va procedir a desprogramar tota activitat quirúrgica donant així més espai per disposar de llocs per a l’UCI. Es va utilitzar com a substitució per les visites, l’activitat no presencial per a totes les especialitats en el que es podia de forma que durant aquest període es pogués donar servei.

Després d’aquest període de temps, en el que molts dels nostres professionals van estar afectats i que la majoria de pacients eren Covid-19, ens situem en un entorn on s’està tornant a la normalitat. Gràcies a les mesures adoptades pel centre hospitalari i al confinament de la població la infecció ha disminuït molt. En aquest moment, comencen a la recuperació de gran part del personal i com que la majoria dels pacients ingressats ja no són Covid-19 positius, comencen a restaurar l’activitat presencial en els centres de forma progressiva.

En aquest sentit, disposen de llits convencionals i d’UCI, ja que l’ocupació actual de l’Hospital és aproximadament de la meitat de la nostra capacitat. Els casos que acudeixen a Urgències ja no són majoritàriament per simptomatologia de Coronavirus i per tant estan preparats per reiniciar l’activitat. En qualsevol cas, l’activitat que es pugui anar reactivant, anirà condicionada a la capacitat de revertir la situació en cas de rebrot de la malaltia.

El CSA ha plantejat iniciar l’obertura d’activitat en vàries fases en funció de com evolucioni el nombre de casos Covid i de la capacitat d’absorbir-lo respectant en tot moment les mesures de seguretat establertes en els diferents protocols del centre. En el desplegament que ja hem començat, seguiran fent activitat no presencial i visites de consulta presencial amb prioritat urgent, no demorable i preferent així com proves diagnòstiques de la mateixa categoria. En l’àmbit d’intervencions, disposen de tres quiròfans oberts per a aquells pacients que requereixin una intervenció quirúrgica amb caràcter d’urgència, oncològics i des d’aquesta setmana amb la incorporació d’aquest tercer quiròfan d’activitat de patologia diversa.

La setmana del 18 de maig, ja disposaran de més consultes i l’activitat presencial de consultes externes es farà a pacients de llista d’espera no preferent però amb especialitats de poc risc de contagi. Disposaran ja de tots els quiròfans i per tant augmentaran l’activitat quirúrgica tot mantenint els estàndards de seguretat.

A partir d’aquesta setmana mentre les condicions ho permetin, és a dir, cap a finals de maig, s’obrirà la resta d’especialitats que anteriorment només s’atenien de forma telefònica.

tornar_radioIgualada