icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Departament de Salut fa una crida a la ciutadania per treure pressió a l’atenció primària

La situació epidemiològica continua sent complicada a la comarca, amb un augment important de casos positius i un alt risc de rebrot. Aquesta situació ha obligat a establir una pròrroga de 14 dies més de les mesures que van entrar en vigor el 24 de desembre i ha augmentat notablement les consultes als centres de salut.

En aquest sentit, la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Imma Cervós, fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania per evitar visites innecessàries als centres de salut. En aquest sentit, Cervós demana que si la simptomologia és lleu, la població pot fer-se un test d’antígens i en cas de donar positiu en un test d’antígens o PCR, el més important és fer aïllament i comunicar-ho als contactes estrets perquè prenguin mesures. També recorda que es pot fer la comunicació del positiu directament a les farmàcies, degut a l’alta tensió que tenen a l’atenció primàrica.

Actualment, a la comarca de l’Anoia prop de 33.200 persones ja han rebut la dosi de reforç i més de 2.000 infants ja estan vacunats de la primera dosi. La gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Imma Cervós, també ha agraït la feina de tots aquells que han fet possible la vacunació massiva i ha fet un balanç positiu envers aquesta campanya.

Isabel Montiel, infermera del Cap Urbà de l’Anoia, va ser la sanitària que va administrar la primera dosi a la Clínica Sant Josep d’Igualada i assegura que la vacunació “està salvant vides” a les residències i també ha animat a les famílies a vacunar els nens i nenes.

Per la seva part, la Directora del Servei d’Atenció Primària a l’Anoia i tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, la doctora Carme Riera, també ha fet un reconeixement a tots els que fan possible aquesta campanya de vacunació i ha assegurat que des de l’Ajuntament seguiran “donant el suport que faci falta i, una vegada més, ens fa il·lusió exercir de capitalitat i donar aquest servei a la gent d’Igualada i de la comarca”.

 

tornar_radioIgualada