icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

El Festival Ànima de música sacra proposa diumenge vinent el primer de quatre concerts a l’Església dels Pares Caputxins

A partir del proper diumenge, 18 de gener, i fins el 8 de febrer, Igualada acollirà cada diumenge un concert del Festival Ànima. Tots els concerts d’aquest certamen, que gira al voltant de la música sacra, se celebraran a les 18h a l’Església dels Pares Caputxins. En aquesta tercera edició, enlloc dels quatre tradicionals concerts s’ha optat per fer-ne cinc, incloent-hi el Concert de Nadal que va tenir lloc el passat 21 de desembre a la Basílica de Santa Maria. Es tracta d’un festival organitzat per l’Institut Municipal de Cultura (IMC) de l’Ajuntament d’Igualada i produït per l’entitat Contrapunt, Plataforma per a la Promoció d’Activitats Musicals.

Aquest 18 de gener serà l’ocasió d’escoltar el grup Sekrets, format per la soprano i musicòloga Olga Miracle, que ha exercit de professora a Igualada, el flautista especialitzat en música antiga Joan Codina i l’organista i organòleg Joan Castillo, amb llarga trajectòria conjunta en nombrosos cicles d’orgue i de música antiga arreu. Se’ls unirà el violinista Miquel Córdoba, professor de violí del Conservatori d’Igualada, per interpretar la integral de les nou àries alemanyes de Händel (HWV 202-210). El nom del grup fa referència a la part de l’orgue anomenada “el secret”, és a dir, la caixa amagada de l’instrument on es permet el pas de l’aire perquè els tubs puguin cantar.

Les Nou àries alemanyes són de temàtica sacra, sobre poemes Barthold Heinrich Brockes (1680-1747), i s’emmarquen en el context de l’espiritualitat cristiana de l’època barroca alemanya. El concert es completarà amb altres peces dels compositors barrocs Stanley, Vivaldi i del mateix Händel.

El Festival Ànima continuarà el dia 25 de gener amb el quartet vocal Quatuor Vocum, amb obres de música antiga i de música contemporània. Seguirà el dia 1 de febrer amb el grup igualadí de música sacra Brevis et Solemnis, que excepcionalment actuarà en format de concert amb un repertori clàssic i, com a conclusió, actuarà el grup Musick Fyne, el 8 de febrer, amb cantates sacres del segle XVIII.

tornar_radioIgualada