icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El Fòrum Empresarial de l’Anoia destaca la importància de la indústria com a motor econòmic de la comarca

El setè Fòrum organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia ha reunit, aquest dimecres a la tarda, al Teatre Municipal Ateneu, més de 260 persones, en un acte que ha servit per reivindicar la importància de la indústria anoienca. Durant la trobada s’ha presentat l’informe econòmic elaborat per la patronal anoienca “Empresa i Progrés”. Un document on s’analitza la situació actual de la indústria a l’Anoia i es plantegen els principals reptes de futur. Segons aquest estudi, el pes de la indústria a la comarca és de gairebé 732 milions d’€, amb més de 9.800 treballadors directes i gairebé 8.300 d’indirectes, i amb una aportació al PIB de més del 31%.

El president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Mateu, ha posat en relleu el paper de la indústria a la comarca com a generadora de riquesa i d’ocupació estable. Mateu ha destacat, però, que per poder mantenir el pes de la indústria anoienca cal millorar certs aspectes com disposar de més sòl industrial, acabar amb el rescabalament elèctric i reduir la burocràcia. En aquest mateix sentit, s’ha expressat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, qui ha assegurat que les administracions haurien de fer tot el possible per ajudar les empreses i reduir tots els temes burocràtics. Castells també ha destacat el paper important de la indústria a l’Anoia i la necessitat de cuidar-la.

El setè Fòrum Empresarial de l’Anoia ha comptat també amb la ponència principal de Martina Font, presidenta del Packaging Cluster; i de sis indústries anoienques referents en els seus sectors, que han exposat els seus casos d’èxit.

tornar_radioIgualada