icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El govern, amb l’abstenció d’Igualada Som-hi, acaba aprovant la pujada del 7% de l’IBI, ordenances i pressupost sota una pluja de protestes del públic assistent que va a obligar a suspendre el ple de manera temporal

Sens dubte que el ple d’aquesta setmana ha estat el més tens dels darrers anys a la  ciutat d’Igualada. La pujada d’impostos, en especial de l’IBI, va mobilitzar per segona vegada en 4 dies a la ciutadania. Una segona concentració a la Plaça de l’Ajuntament abans del ple, i després amb l’assistència d’una cinquantena de persones com a públic van marcar el ple d’aquest passat dimarts.

Els ànims estaven caldejats, i des de l’inici del ple una part del públic assistent va increpar l’alcalde per la pujada d’impostos. En el moment de començar el punt d’ordenances fiscals es van viure els moments més tensos. Les constants interrupcions del públic va fer que l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, suspengués el ple durant gairebé una hora.

  • ÀUDIO DEL MOMENT MÉS TENS

A la represa es va abordar el debat dels dos punts econòmics que condicionaran l’exercici de l’any que ve; ordenances fiscals i pressupost.

En aquest punt, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells va admetre que no els agrada apujar els impostos, però també va deixar clar que és necessari. Per a Castells és prioritari tres aspectes que sí o sí cal complir. El primer és evitar que els semàfors econòmics de l’Ajuntament d’Igualada passin a ser de color vermell. En segon lloc, es vol mantenir la qualitat de vida a la ciutat d’Igualada, i finalment, el gran objectiu també es no deixar ningú darrera.

Pel que fa el portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, va defensar el seu posicionament perquè han aconseguit condicionar el govern negociant per assolir que la pujada de l’IBI passés d’un increment inicial de l’11% al 7 %. Cuadras, però, va carregar amb molta duresa contra Poble Actiu. A més, va recordar que el portaveu de Poble Actiu, Pau Ortínez, percep 1.200 euros mensuals per 11 hores setmanals a l’Ajuntament d’Igualada. Una informació, segons Cuadras, que s’ha amagat.

Des d’ERC, Enric Conill va qualificar les ordenances i el pressupost per l’any que ve d’injust. Segons Conill, abans d’aquesta pujada del 7% d’IBI, a la ciutat d’Igualada ja es era de les ciutats mitjanes del país amb una pressió fiscal més alta. El republicà atribueix la pujada d’impostos a la mala gestió del govern municipal dels darrers 12 anys. Una mala gestió, segons Conill, que fins ara han pogut dissimular, però ara amb la pujada d’impostos han quedat en evidència. El representant d’ERC diu que hi voten en contra perquè “no devem res a ningú”.

Finalment, el regidor de Poble Actiu, Pau Ortínez, afirma que si es demana un sobreesforç a la ciutadania, no és de rebut apujar-se el sou del govern municipal. Ortínez pregunta que “si sabien que la situació era tant greu, per què s’apugen el sou?”. El regidor de Poble Actiu també apunta que té la sensació que el motiu de la preocupació dels ciutadans no és només la pujada d’impostos, sinó també la qualitat dels serveis que es presten a Igualada.

D’aquesta manera, les ordenances fiscals i el pressupost 2024 va ser aprovat amb els vot favorables del govern municipal amb l’abstenció d’Igualada Som-hi. ERC i Poble Actiu hi van votar en contra.

fetxa_radioIgualada
tornar_radioIgualada