icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El govern espanyol aprova que el proper dilluns, les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central, on es troba situada la Conca d’Òdena, passin a la fase 2

El procés de desconfinament gradual per la Covid-19 a Catalunya continua avançant. El Departament de Salut de la Generalitat havia proposat a principis d’aquesta setmana que, a partir del proper dilluns 1 de juny, passin a la fase 2 de la desescalada les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central, en la qual s’inclou la Conca d’Òdena. Aquesta proposta va ser aprovada pel Procicat i aquest mateix dijous al vespre ha rebut el vist-i-plau del govern espanyol.

Què es pot fer a la fase 2?

En les regions sanitàries que avancen a la segona fase, la limitació horària per passejar, fer esport i sortir amb infants es limita a respectar la franja destinada als majors de 70 anys. D’altra banda, es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 1, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials, sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives.

En l’àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes i els teatres, així com els monuments i equipaments culturals, amb el manteniment de mesures de seguretat i d’higiene i restriccions d’aforament.

Finalment, a la possibilitat d’anar a llocs de culte i assistir a vetlles i enterraments, s’hi suma també la celebració de casaments, amb restriccions pel que fa al nombre de convidats.

tornar_radioIgualada