icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

El govern municipal i Ciutadans aproven la moció en suport a les Escolàpies d’ #Igualada

El punt ha rebut el vot favorable de 10 dels 21 regidors de l’Ajuntament d’Igualada. ERC i Igualada Som-hi s’han abstingut, mentre que Poble Actiu ha votat en contra.

La moció presentada per Junts per Igualada demana sol·licitar al departament d’Educació l’autorització i el concert d’una línia d’ESO a les Escolàpies. El centre va plantejar aquest projecte al departament d’Educació i, després de rebre les primeres impressions en positiu per part d’aquest, van iniciar les obres necessàries per adaptar l’edifici als requeriments dels nous estudis. Finalment, però, la Generalitat ha comunicat a la direcció del centre, que no s’autoritzarà aquesta línia.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat la gran feina que, des dels seus inicis, fan les Escolàpies a la ciutat.  Castells demanava la resta de formacions el seu suport a la moció per anar al departament tots units. Castells ha acusat a ERC. Som-hi i Poble Actiu de defensar només l’escola pública, i que el govern de la ciutat defensa les dues escoles. L’alcalde afirma també, amb contundència, que normativament és possible dotar les Escolàpies d’una nova línia d’ESO.

En aquest sentit ERC ha explicat que es tracta d’un tema legal, i que en aquest cas la norma deixa molt clar que el centre ha de tenir les mateixes línies d’ESO que de primària. En el cas de les Escolàpies, tenen dues línies de primària, i només n’oferirien una d’ESO. El portaveu d’ERC emplaça als afectats a parlar-ne per cercar una solució, sinó és possible per ara, pel curs vinent. El portaveu d’ERC afirma que cal buscar consensos en matèria d’educació.

Des d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, apunta que ha estat una bona setmana per la ciutat d’Igualada des del punt de vista educatiu. Cuadras considera una gran notícia la conversió de l’Ateneu. A la vegada, però acusa a Junts per Igualada i ERC de fer una batalla amb l’educació de fons. Cuadras els demana que s’asseguin, parlin i planifiquin més enllà de les baralles partidistes.

Pel que fa Poble Actiu afirmen que ells són defensors de l’escola pública, i per tant valoren positivament el pas de concertada a pública de l’Ateneu. Al mateix temps, la portaveu de Poble Actiu, Neus Carles, ha explicat que les dades d’aquest curs apunten que a Igualada, en ensenyament de secundària, es van omplir totes les places dels instituts públics, i van quedar 17 bacants de centres concertats. Al mateix temps, Carles recorda que les Escolàpies estan adscrits amb l’Escola Pia, i afirmen que si s’obre una línia d’ESO en el primer dels centres, en cauria una de l’Escola Pia. Carles diu que no entén la intenció de la convocatòria del ple, i més tenint en compte que l’Escola Pia, un altre de les parts que podria estar afectada, no s’ha pronunciat sobre aquest tema.

Finalment, des de Ciutadans han retret les formes del govern municipal per com ha tractat aquest tema. Carmen Manchón, però hi ha votat a favor perquè aposten per l’educació de qualitat, pública o concertada.

Aquest dilluns tindrà lloc una reunió entre els responsables de les Escolàpies i el departament d’Educació per abordar aquest tema.

tornar_radioIgualada